Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Etter to bortekamper var det tydelig at Vipers-jentene ville vise seg frem for publikumet i Aquarama. Allerede etter fem minutter var grunnlaget lagt et Heidi Løke-mål etterfulgt av to mål av lynvingen Vilde Jonassen betød at det sto 3-0 til hjemmelaget. I tillegg til målene hadde Andrea Austmo Pedersen stått som en levende vegg bak i buret. Hele fire baller plukka Trønderjenta mot tidligere lagvenninner de første minuttene.

Utover i omgangen fortsatt det samme kampbilde. Vipers var effektive mens Byåsen slet med å overliste målvakten i Vipers-målet. Austmo Pedersen plukket baller fra alle vinkler, samt at hun reddet et straffekast fra Ida Alstad.

Halvveis ut i omgangen var det lengre liten tvil om hvor poengene skulle ende opp. Da Marta Tomac brøt igjennom Byåsen sitt forsvar og satt ballen i målet ledet hjemmelaget med fem mål. Kun ni minutter senere hadde ledelsen doblet seg. Austmo Pedersen fortsatte å plukke alle skuddene samtidig som effektiviteten fremover på banen var upåklagelig.

Etter kampen ga Ole Gustav Gjekstad denne kommentaren til Vipers.no:

Det er en solid seier og vi har bra kontroll hele veien. Andrea starter godt i mål og sørger for at vi kan dra fra. Vi er litt slepphendt i forsvar, men målvaktspillet er bra og vi produserer masse sjanser. Jeg er godt fornøyd, også med at vi ikke blir så hardt pressa og kan ta bort tempoet i kampen og bruke benken i andre omgang.

Til slutt gikk Vipers til hvilen med en 21-12 ledelse. Det var bred enighet i Aquarama om at dette var en av de aller beste omgangene Vipers hadde spilt så langt denne sesongen, og den andre omgangen fortsatt akkurat som den første slutta.

Ragnhild Valle Dahl fikk lov til å sette inn andre omgangs første mål. På en kontring fikk bakspilleren sette ballen i nettet. Når Andrea Austmo Pedersen fortsatte storspillet i mål ble det aldri spenning i den andre omgangen.

Julie Bøe Jacobsen gjorde sitt beste for å skape spenning, men selv om hun satt inn hele ni mål kom aldri Byåsen nærmere enn åtte mål. Vipers-jentene hadde full kontroll på kampen, og Ole Gustav Gjekstad benyttet seg av hele benken sin.

Andrea Austmo Pedersen vartet opp med 14 redninger.

Heidi Løke hadde dette å si om kampen mot Byåsen, og hva som venter oss på bortebane mot Metz til helga:

Det var gøy. Det var deilig med to poeng. Vi starter bra og Andrea står en kjempekamp. I tillegg er det veldig gøy når Yu [Yang] kommer inn og varter opp med noen redninger. I tillegg spiller vi veldig bra angrep. 37 scoringer mot Byåsen må vi være veldig fornøyd med.

Det blir en tøff kamp. Vi vet at de er et fysisk sterkt lag, men nå har vi kjent litt på dem og vet hva som venter oss. Vi må være tøffere i forsvar, og jeg lover at vi skal være godt forberedt.

Det store høydepunktet for mange var når vår kinesiske målvakt, Yurou Yang kom inn. Nyervervelsen gjorde flere kvalifiserte redninger, og viste at Vipers har et godt alternativ bak Andrea Austmo Pedersen. I tillegg til Yang, kom Sunniva Næs Andersen inn for Vilde Jonassen på venstrekant. Kantspilleren fikk lov å sette seks baller i mål på syv forsøk.

Til slutt var det et Vipers med cruise controllen på som sikret at de to poengene ble igjen i Aquarama, og de 1365 tilskuerne fikk virkelig valuta for pengene sine.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen
Venstreving: Vilde Jonassen
Venstreback: Emilie Hegh Arntzen
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Linn Jørum Sulland
Høyreving: Malin Aune
Strekspiller: Heidi Løke