Vipers Kristiansand (Våg Elite)-CSM Bucuresti, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Det var spådd en thriller i Aquarama, der Vipers måtte være på sitt aller beste dersom det skulle være noen som helst mulighet for å beholde poengene i Kristiansand. I timene før kampen ble oppgaven enda vanskeligere; beskjeden om at et allerede skadeskutt Vipers måtte klare seg uten Heidi Løke var alt annet enn hyggelig.

I åpningen av kampen var det dog ingen som savnet Løke. Vipers-jentene gikk ut i et forrykende tempo, og gjestene fra Romania ble gjort til statister i åpningsminuttene. Først fikk Andrea Austmo Pedersen fatt i ballen. Hun fant Hanna Yttereng som var lengst fremme i banen, og strekspilleren gjorde ingen feil alene med målvakten.

Selv om Vipers var sterkest i starten hadde CSM Bucuresti et trumfkort. Cristina Neagu ble satt opp bak i banen gang på gang, og stjernespilleren satt flere baller i målet. Det var dog ikke nok i den første omgangen.

For Vipers-jentene tvang fram tekniske feil og spilte håndball med et enormt høyt tempo. Spesielt kantspillet var oppløftende for hjemmelaget. Både Malin Aune, Vilde Jonassen og Sunniva Næs Andersen satt flere baller i mål.

På stillingen 5-4 pådro CSM sin forsvarsskjempe Dragana Cvijic en to minutters-utvsining. Den perioden skulle Vipers bruke bra. De rosakledte økte ledelsen sin fra 5-4 til 7-4 i det overtallet. Da man etter overtallet klarte å fortsette det gode spillet, og øke ledelsen med ytterlige to mål, var lydnivået i Aquarama så høyt at det ristet i fundamentene.

Henny Reistad i en av mange tøffe dueller med CSM Bucurestis forsvar. Foto: Terje Refsnes.

9-4 ledelse etter halvspilt første omgang var langt over det publikum forventet før kampen startet. Dessverre var det lenge igjen før pausesignalet gikk. I den andre halvdelen av omgangen krympet ledelsen drastisk.

Anført av Neagu hentet gjestene inn nesten hele forspranget til Vipers. Den rumenske bakspilleren stoppet ikke før hun satt syv baller i nettet bak Andrea Austmo Pedersen, og det var bare før pause. Da pausesignalet gikk i Aquarama sto det 12-11 til hjemmelaget.

Den andre omgangen ble en neglebiter av de sjeldne. Lagene fulgte hverandre som skygger, og nervene var til og ta å føle på. Hele Vipers-laget sto frem og bidro med både scoringer og fine aksjoner i forsvar. I tillegg gjorde Andrea Austmo Pedersen en strålende kamp i målet, og gjorde flere viktige redninger.

Etter kampen hadde Marta Tomac dette å si:

Dette var en tøff kamp. CSM var knallharde i 60 minutter, og det var en fysisk tøff kamp. Vi gjorde virkelig vårt beste i dag, og denne kampen var så viktig for oss. Vi ga aldri opp og kjempet bra sammen, men til slutt er jeg skuffet over at vi ikke klarte å få med oss poeng fra kampen.

Etter drøye 12 minutter av den andre omgangen tok Gjekstad en timeout. Da sto det 17-16 i Aquarama. Det minuttet Gjekstad fikk med jentene sine brukte han godt. Etter den praten tok Vipers-jentene fullstendig over.

Gjekstad gav følgende kommentar på pressekonferansen etter kampen:

Først og fremst må vi gratulere CSM. De har et fantastisk lag, og de var rett og slett litt for sterke i dag. Men jeg er kjempestolt av jentene som kjempet i absolutt hele kampen. Vi skapte mange sjanser, men til slutt fikk vi ikke uttelling på mange nok sjanser.

Først satt Vilde Jonassen en ball i mål fra sin kantposisjon før Malin Aune konverterte en 7-meter i mål. Da Marta Tomac la på til 20-17 med et flott skudd fra bak i banen var det en elektrisk stemning i Aquarama.

Vipers skulle klare å øke ledelsen med enda et mål. Nok en gang var det Tomac som satt ballen i nettet, men så våknet Cristina Neagu for fullt.

Tre mål på rad notert stjernespilleren gjorde at det kun var ett mål som skilte de to lagene. Da gikk lufta dessverre litt ut av hjemmelaget. To nye mål fra bortelaget gjorde at kampen var snudd, og da Neagu nok en satt ballen i mål fra bak i banen ledet CSM med to mål med kun få minutter igjen å spille.

En scoring av Marta Tomac tente håpet igjen, og da Andrea Austmo Pedersen reddet det påfølgende angrepet fikk Vipers muligheten sin. Dessverre ble angrepet stoppet, og CSM kunne kontrollere inn til en seier.

Til slutt ble det et surt tomålstap i Aquarama. CSM var akkurat ett hakk for gode, og Champions League-drømmen henger i en tynn, tynn tråd. Neste Champions League-kamp er bortekampen mot Esbjerg den 23 februar.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Hanna Yttereng