Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Fana, NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Fana, NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport

Semifinale i cupen er alltid spesielt. Dessverre var ikke rammene som ved de tidligere semifinalene i Aquarama, da det kun var 200 tilskuere på plass. Men kampen bar ikke preg av det.

Fana, på besøk fra Bergen for andre gang på 10 dager, gikk som ventet ut i hundre. Vipers var dog forberedt på nettopp det, og det var hjemmelaget, ved Malin Aune, som satt inn kampens første scoring. Et vakkert utspill fra Emilie Hegh Arntzen fant kantspilleren som var sikker i avslutningen.

Lagene fulgte hverandre tett i starten. En inspirert åpning på kampen fra Fanas høyrekant, Maren Gabrielsen, gjorde ting vanskelig for Vipers-jentene. To scoringer, og et par forsøk som ble stoppet av Evelina Eriksson i Vipers-buret, noterte kantspilleren seg for.

For Vipers var det litt trått, i hvert fall ut fra det som det bortskjemte publikummet i Aquarama har blitt vant til. Et par kontringsballer ble rota bort, og et skudd fra Henny Reistad gikk på utsida stolpen. Til tross for det holdt hjemmelaget greit følge. Evelina Eriksson sto nemlig en veldig god førsteomgang.

Vi har blitt vant til at Evelina leverer når hun får sjansen, og denne omgangen var ingen unntak. Den svenske målvakten noterte seg for åtte redninger på 19 Fana-forsøk. Med litt enkel matematikk gir det en redningsprosent på rundt 42%. Det er meget godkjent.

Evelina Eriksson fortsetter å imponere i Vipers-trøya

I perioden der Vipers slet litt tok Ole Gustav Gjekstad en timeout. Der ga han jentene beskjed om å øke kvaliteten på avslutningene, og å bryte opp angrepsspillet til bortelaget. Begge deler skjedde nesten umiddelbart.

Fra Vipers-ledelse på 6-4 ved timeouten gikk det ikke mange minuttene før ledelsene hadde økt til fem mål. En god Marta Tomac fant Heidi Løke ved flere anledninger, og vi har vel alle innsett hva som vanligvis skjer når Løke får ballen på streken.

I tillegg til Tomac/Løke-kombinasjonen noterte både Linn Sulland og Sunniva Næs Andersen seg for scoringer i denne perioden. Fana ga seg dog ikke. To blad Solstad leverte gode prestasjoner gang på gang og holdt Vipers akkurat innenfor rekkevidde.

Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet Vipers med seks mål. 17-11 var mye jevnere enn i seriekampen for en drøy uke siden, og selv om man følte at hjemmelaget hadde mye mer å gå på levde spenningen i kampen til de grader.

Etter pause ble antakelsen om at spenningen i kampen levde bekreftet umiddelbart. De rosakledte kastet bort ballen i angrep ved flere anledninger, og slet virkelig med å finne rytmen i angrepsspillet. Emilie Hegh Arntzen satt inn omgangens første mål, men så skulle det gå lang tid før Vipers noterte seg for scoring igjen.

Bortelaget dominerte, og med god hjelp av en meget god Rikke Grønlund i målet, reduserte de forspranget fra 18-11 til 18-16. Det til tross for at Evelina Eriksson noterte seg for fire nye redninger i åpningen av den andre omgangen.

Sunniva Næs Andersen viste nok en gang god avslutningsteknikk.

På 18-16 var det kanskje litt for spennende, og til tross for at man satt med følelsen av at Vipers hadde mange hakk å gå på klarte de ikke finne frem sitt aller beste. I hvert fall ikke før et godt stykke uti den andre omgangen.

Heldigvis, sett med rosa øyne, kom ikke Fana nærmere enn to mål. Bortelaget gikk litt tom for krefter, og Ole Gustav Gjekstads rullering på laget gjorde at Vipers-jentene hadde mer å gå på utover i omgangen.

Heidi Løke fortsatte det gode spillet fra den første omgangen, og noterte seg til slutt for åtte scoringer. Kjenner vi dog Heidi riktig kommer hun til å irritere seg over de få sjansene hun bommet på.

Vi skrøt av Evelina Eriksson i den første omgangen, men det er verdt å trekke den svenske målvakten frem også i den andre. Hun fortsatte med storspillet og kom farlig nærme 20 redninger til slutt. Med tanke på at Fana satt 24 mål i buret bak henne er det veldig, veldig bra.

Til slutt vinner vi 33-24 over Fana. Nå venter vinneren av Sola-Fredrikstad i Oslo Spektrum i romjula, og forhåpentligvis kan Vipers sikre seg sitt fjerde strake cupgull i den kampen!

NrSpillerM7A2DR