Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Fana, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

November er alltid en travel måned i håndball-Norge. Kampene kommer tett som hagl for Vipers-jentene, og i Rema 1000-ligaen der både Vipers og Storhamar er ubeseiret er det viktig å fortsette med nettopp det.

Med Fana på besøk i Aquarama var det nok få som trodde på noe annet enn at de to poengene skulle bli igjen i Kristiansand, men Bergenslaget åpnet med høyt tempo og pågangsmot og gjorde livet vanskelig for rosatrøyene i åpningsminuttene.

Heidi Løke returnerte fra skade i kampen mot Molde, og i onsdagens kamp var veteranen på linja toneangivende helt fra start. Fire av hjemmelagets fem første scoringer sto evigunge Løke bak. Det siste var det Emilie Hegh Arntzen som satt i nettet innimellom rollen sin som servitør for Løke.

Heidi Løke viste imponerende takter mot Fana, og ga seg ikke før hun hadde satt 11 baller i mål. Foto: Terje Refsnes.

Bortelaget spilte med høyt tempo og intensitet. I angrepet var det Christine Karlsen Alver som var dirigenten, og den unge bakspilleren satt inn de hvitkleddes første mål. Deretter var det Andrea Solstad sin tur til å vise seg frem. En lekker flyver ble ekspedert i mål, og stillingen var 8-5 i favør Vipers.

Etter hvert som omgangen gikk, ble gjestene fra Bergen tydelig slitne. Det ble mer rom for hjemmelaget i angrep og det ble enklere å demme opp i forsvar. I denne perioden økte ledelsen sakte, men sikkert.

Fra tremålsledelsen etter drøye 11 minutters spill gikk det bare nye 12 minutter før ledelsen var oppe i ni mål. Da hadde både Ragnhild Valle Dahl, Sunniva Næs Andersen, Jana Knedlikova og Linn Sulland notert seg for nettkjenning.

Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet hjemmelaget 25-12 etter en meget sterk første omgang. Fana viste gode takter, og det var enkelt å se hvordan de har fått de gode resultatene de siste ukene. Etter pausen tok Ole Gustav Gjekstad muligheten til å rotere på laget.

Intensiteten i kampen falt naturligvis litt etter pause, men etter det forrykende tempoet som var i den første omgangen skulle det nesten bare mangle. Det er ikke mulig å spille med det tempoet disse to lagene gjorde i den første omgangen gjennom en hel kamp.

Det gjorde dog ikke at kampen i Aquarama var mindre gøy å se på. Begge lag var angrepsvillige og ville gjøre kampen så severdig som mulig. Det skal Fana ha skryt for. Til tross for at Vipers var klart overlegne ville Bergenslaget spille sitt spill uten å ta særlig hensyn til hjemmelaget.

Karine Dahlum kom inn for Vipers og gjorde en god figur.

Men klasseforskjellen ble veldig tydelig til slutt. Heidi Løke var helt ustoppelig, og hun ga seg ikke før hun hadde satt inn 11 mål på 11 forsøk. Vi slutter aldri å la oss imponere av den dama der! I tillegg til Heidi stoppet både Sunniva Næs Andersen og Linn Jørum Sulland på 5 mål hver.

I tillegg til dette sto Evelina Eriksson en veldig godkjent kamp i målet. Den nybakte svenske landslagsspilleren stoppet helt opp mot 50% av Fanas forsøk. Mer enn det kan man nesten ikke forvente.

Mot slutten av kampen kom Karine Dahlum inn for Vipers. Den unge Kristiansandsjenta kom inn på høyrekanten og viste gode takter både i forsvar og i angrep. Hun satt inn tre mål på fire forsøk og er nok godt fornøyd med egen innsats.

Til slutt vant Vipers med 21 mål. 45-24 flatterer nok hjemmelaget litt, da Fana gjorde en god figur i store deler av kampen. Men Vipers-jentene og Ole Gustav Gjekstad vil nok også være fornøyd etter kveldens kamp.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Linn Sulland

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke