Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter en lang pause var endelig Vipers-jentene tilbake i aksjon onsdag kveld. Flint hadde tatt turen fra Tønsberg for å prøve å utfordre de ubeseira fra Kristiansand. Dessverre ble det aldri spennende i Aquarama.

Det første som hendte var at Jana Knedlikova skaffet Vipers en syvmeter, etter at Nora Mørk hadde funnet den tsjekkiske jenta med en flott pasning. Nevnte Mørk var klinisk og satt straffekastet i nettet bak den tidligere Vipers-målvakten Eline Fagerheim.

Gjestene fra Tønsberg kastet ballen utover dødlinja i sitt første forsøk, og da fikk Hanna Yttereng, som startet i Heidi Løkes fravær, muligheten. Igjen var Nora Mørk servitør, og strekspilleren plasserte ballen enkelt i krysset.

Da var lista lagt i EM-heltenes retur, og de rosakledte vertene så seg aldri tilbake. Med et forrykende angrepsspill, og et meget solid forsvarsspill, økte ledelsen fort. Pasningen til Emilie Hegh Arntzen på 5-2 scoringen til Hanna Yttereng var et virkelig c-moment.

Hegh Arntzen mottok ballen, satt fart mot forsvaret, og vendte hodet og kroppen innover i banen. Istedenfor å spille pasningen der hun så slapp hun ballen, nærmest i blinde, til Yttereng. Strekspilleren takket og bukket og omsatt scoringen i mål.

Hanna Yttereng ble Vipers’ toppscorer med sine seks scoringer.

Nå hang ikke Flint Tønsberg med i det hele tatt. 9-2 sto det på lystavla før Vestfoldingene igjen fikk nettkjenning. Mari Bergum var den som sto for det, da hun fra bak i banen satt ballen i nettet bak Katrine Lunde.

Etter 11.46 tok bortelagets trener Zarko Pejovic kampens første timeout. Da hadde nettopp Vilde Jonassen satt en ball i nettet etter et av kampens raskeste angrep. Timeouten hadde, dessverre for bortelaget, liten effekt. De neste 8 minuttene økte ledelsen fra 11-3 til 18-4. Da hadde Vipers i tillegg kastet bort flere gode muligheter.

Da tok Ole Gustav Gjekstad sin første timeout. Med ti minutter igjen av omgangen gjorde sjefen vår et par bytter og justeringer før han sendte jentene utpå banen igjen. De siste ti minuttene fortsatt akkurat som de første tjue.

June Andenæs hadde kommet inn for Hanna Yttereng, og hun fikk æren av å sette omgangens siste mål, for øvrig hennes tredje etter innhoppet. Da ledet hjemmelaget 25-5, og kunne ta en velfortjent hvil.

Etter pausen var det åpenbart at Vipers-jentene var fornøyde med prestasjonen sin i den første omgangen. Tempoet falt litt, kanskje naturligvis, og bortelaget kom mer og mer med i kampen.

Det var dog vår svenske målvakt som markerte seg først etter hvilen. Evelina Eriksson plukket Flints første forsøk. Men det ble trøblet litt begge veier i den andre omgangen. Vipers kastet bort et par baller, mens gjestene gjorde det samme da de fikk muligheten.

Malin Aune var den første Vipers-spilleren som fikk nettkjenning etter pausen. Da hadde gjestenes venstrekant Andrea Varvin Fedriksen satt omgangens første mål. Etter det plukket Evelina Eriksson enda en ball, før Emilie Hegh Arntzen plasserte ballen i krysset etter flott angrepsspill.

Deretter falt kvaliteten i Aquarama igjen. Fire angrep på rad, to til hvert lag, rant ut i sanden. Fra et Vipers ståsted var det dog hyggelig å se at mange spillere fikk muligheten. Linn Sulland spilte angrep mesteparten av den andre omgangen, og gjorde sakene sine meget bra. Linn endte kampen på 5 scoringer.

Linn Sulland gjorde en meget god kamp mot Flint Tønsberg.

Hele fire Vipers-spillere noterte seg for fem scoringer (Jana Knedlikova, Ragnhild Valle Dahl, June Andenæs, og nevnte Linn Sulland), men Hanna Yttereng var den som ble kampens toppscorer. Trønderjenta noterte seg for seks scoringer, og kunne i tillegg ta med seg premien for Vipers’ beste spiller etter kampen.

Bredden i stallen er noe av det som er unikt med Vipers denne sesongen, og i kveldens kamp var det nesten perfekt uttelling for Ole Gustav Gjekstad. Alle utespillerne, så nær som Marta Tomac, noterte seg for nettkjenning. Marta spilte kun noen få minutter, men hadde én mulighet til å få målet sitt også.

Alt i alt er nok både Vipers-jentene, Ole Gustav Gjekstad, og de aller fleste som holder med Vipers fornøyd med kveldens kamp. Det var en perfekt oppkjøring for den vanskelige Champions League-kampen mot Team Esbjerg allerede til lørdag.

Til slutt endte kampen mot Flint Tønsberg med 46-20 seier. En meget god førsteomgang ble fulgt opp av en andreomgang der begge lag varierte mer i prestasjonene. Det var nok dog ingen overraskelse for noen at Vipers tok nok en storseier i kveldens kamp.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Hanna Yttereng