Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Når serielederen møter laget på sisteplass i serien forventer man at det skal være en forskjell på lagene, men det betyr ikke at man skal ta lett på motstanderen. Det gjorde definitivt ikke Vipers-jentene i kveldens kamp i Aquarama.

Henny Reistad gjorde sin sesongdebut på hjemmebane, og det var tydelig at hun ville vise seg frem for Kristiansandspublikummet. De første to scoringene i kampen sto Reistad for, og da hun serverte Silje Waade til det tredje hadde hun fått det comebacket hele Aquarama ønsket seg.

Det ble fort tydelig at Vipers var både to og tre hakk bedre enn gjestene fra Østlandet. Da Heidi Løke satt ballen i mål etter en utsøkt pasning fra Marta Tomac sto det 7-2 på lystavla. De rosakledte hadde fått den perfekte starten på kampen, men de var langt fra ferdige med det.

Etter litt over halvspilt førsteomgang hadde ledelsen økt til ti mål. Både Tomac, Reistad, Heidi Løke og Carolina Morais viste gode takter og var sterkt delaktige i at Vipers ledelsen hadde blitt så stor som den hadde. I tillegg til det gode angrepsspillet sto Yurou Yang en flott kamp i buret, og hun hadde reddet 12 baller før Andrea Austmo Pedersen overtok i den andre omgangen.

Rett før pause var Vipers-ledelsen på hele 13 mål, og Kristiansandsjentene kunne gjøre som de ville. Follo klarte dog å komme tilbake i kampen, og ved pause sto det 21-12 på tavla i Aquarama. Etter pause slo Vipers-jentene av på tempoet.

I tillegg til det grep Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sjansen til å rotere på laget. Hanna Yttereng kom tilbake etter langvarige skadeproblemer, og i tillegg fikk den lokale ungjenta Martine Kårigstad Andersen muligheten til å debutere i serien.

Martine Kårigstad Andersen gjorde sakene sine meget bra, og hun noterte seg for tre scoringer og en målgivende pasning. Hun var uredd og viste at det gror godt blant de yngre på Sørlandet.

Martine Kårigstad Andersen scorer ett av sine tre mål i kveldens kamp.

Med roteringen på laget, samt et litt lavere tempo, fikk Follo muligheten til å krympe forspranget ytterligere. Anført av Kristiane Knutsen, som sto for syv av Follos mål, spiste bortelaget av Vipers sin ledelse. Det var nok aldri noen i Aquarama som trodde at de rosakledte skulle rote bort ledelsen, men at Follo skulle komme så nærme som de gjorde overrasket nok mange i hallen.

Utover i omgangen ble forspranget bare mindre og mindre. Vipers misbrukte gode sjanser og Follo tok vare på alle sine. Tre minutter før slutt, etter nok et flott Follo-angrep, var det bare fem mål som skilte de to lagene. Da tok Ole Gustav Gjekstad sin siste timeout.

I den timeouten brukte Gjekstad de riktige ordene, for etterpå var det et helt nytt Vipers-lag som kom på banen. Etter dette slapp ikke Kristiansandslaget inn fler mål, samtidig som de satt fire baller i målet bak Follos målvakt.

Det gav sluttresultatet 37-28 i det som var en svært underholdende håndballkamp. Begge lagene viste gode takter, selv om Gjekstad nok ikke er helt fornøyd med den svake Vipers-perioden midt i kampen. Nå kan Vipers bruke enda en uke på å spisse formen og sørge for at flere av de skadde spillerne kommer tilbake.

Neste onsdag er det bortekamp i Bergen som står for tur. Tertnes står på motsatt banehalvdel, og kampen kan sees på Direktesport.no. PS: Vi minner også om hjemmekampen i Champions League mot Team Esbjerg den 25. januar. Billetter til den kampen kjøper du ved å klikke på bildet under.

PS: Vi presenterer også vår nye partner Hentepant. Hver måned fremover kan du få hentet panten din utenfor døra helt gratis. For mer info om hentetidspunkt send kodeord «Pant Vipers» til 26070. Da sparer du tid og miljøet samtidig som du støttet Vipers.