Vipers Kristiansand (Våg Elite)-FTC-Rail Cargo Hungaria, DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter tapet mot FTC på lørdag fikk Vipers en ny mulighet mandag ettermiddag. Og det var gjestene fra Kristiansand, dagens hjemmelag, som fikk nettkjenning først.

En flott kontring endte med at Nora Mørk fant Henny Reistad som stupte gjennom forsvaret. Henny gav Vipers ledelsen 1-0, og da Katrine Lunde reddet et straffekast i det påfølgende FTC-angrepet så det riktig så lyst ut for de rosa.

Dessverre ville det seg ikke helt i den første omgangen. 1-0 ledelsen var faktisk den eneste gangen det var Vipers som var i føringen. FTC spilte nøyaktig likt i forsvar som i lørdagens kamp, og vi så da at Vipers slet med å finne åpningene.

I vårt eget forsvar var det også trøblete. Det ungarske laget kom til avslutninger fra mange vinkler, og på mange måter, og da det ble demmet opp for en type angrep ble bare en ny variant satt i gang. Spesielt Aniko Kovacsics bød på store problemer.

Kovacsics var forholdsvis usynlig på lørdag, men før hvilen var det hun som styrte showet. Fem scoringer noterte den rutinerte bakspilleren seg for. Et par av de noen skikkelige perler der hun med sitt knallharde underarmsskudd smalt ballen i nettet bak Katrine Lunde.

Det ble en tøff kamp for Emilie Hegh Arntzen og resten av Vipers mot FTC.

Målvaktsduellen var veldig ensidig før pause. Kinga Janurik i FTC-buret fortsatte der hun slapp i helgas kamp, og stoppet hele ti skudd (43%). Katrine Lunde i vårt mål gjorde også en god førsteomgang, men hennes fem redninger (23%) var ikke i nærheten av den ungarske jentas redningsprosent.

Da pausesignalet gikk hadde FTC en firemålsledelse. 11-15 var ikke ufortjent, men man satt med følelsen av at Vipers hadde utrolig mange hakk å gå på, og at dersom de fant tilbake til toppformen etter pause var det fortsatt gode muligheter i denne kampen.

Etter pause fortsatte dessverre mye av det samme. Fra firemålsledelse ved halvtid til syvmålsledelse, 13-20 gikk det drøye seks minutter. Da hadde Ole Gustav Gjekstad forsøkt med en timeout også, men det ville seg ikke helt for jentene i rosa i dag.

Et lite håp ble tent like etter. Vipers-jentene tok kontrollen over både forsvars- og angrepsspill. Et par scoringer av Jana Knedlikova, én fra Hanna Yttereng og én fra Henny Reistad reduserte ledelsen til fire mål og FTCs trener så seg nødt til å ta en timeout for å stabilisere matchen.

Det klarte Gabor Elek. Etter den timeouten klarte bare Vipers å sette inn én enslig scoring mens det ungarske laget satt inn fire scoringer. Da ledet FTC med syv mål på stillingen 18-25 med omtrent en halv omgang igjen.

Da var naturligvis kampen, i praksis, avgjort. Selv om Vipers-jentene gjorde et hederlig forsøk, kom de aldri inn igjen i kampen. De grønnkledde fra Budapest hadde full kontroll i kveldens kamp, og sto seirende igjen med sifrene 26-31.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Hanna Yttereng