Vipers Kristiansand (Våg Elite)-HC Podravka Vegeta, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-HC Podravka Vegeta, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport

Selv om Vipers tapte bortekampen i Kroatia var de fortsatt favoritter mot Podravka, og i den første omgangen viste de virkelig hvorfor de ble sett på som det beste laget. Ragnhild Valle Dahl var helt ustoppelig, og satt smått utrolige 8 baller i nettet de første 30 minuttene.

Valle Dahl var den som startet ballet i Aquarama, i hvert fall sett med Vipers-øyne. Podravka tok ledelsen med et skudd fra høyrekanten, Ana Turk. Men så begynte Valle Dahl-showet. Først hamret jenta fra Nordvestlandet ballen i mål fra 10-11 meter, deretter satt hun et straffekast sikkert i mål.

Etter straffekastet utliknet Podravka før Valle Dahl ga Vipers ledelsen igjen. Nok en gang med et skudd fra distanse som føk i vinkelen fra 10 meters hold. Selv om Valle Dahl var ustoppelig fulgte lagene hverandre tett de første femten minuttene.

Det var flere Vipers-spillere som meldte seg på med scoringer utover i omgangen. Carolina Morais satt inn en ball fra sin høyre kantposisjon, Vilde Jonassen satt inn et par baller fra den andre kanten, mens både Heidi Løke og June Andenæs satt ballen i mål fra streken.

Ole Gustav Gjekstad sa følgende om kveldens kamp, om forutsetningene for mellomspillet i Champions League, og om hvordan Vipers skal bruke tida frem mot Cupfinalen i romjula.

«Vi er veldig fornøyde med seieren. Etter tapet i Kroatia ville vi revansjere oss, noe jeg syns vi klarte. Jentene kjempet hardt i angrep og var effektive, men forsvarsspillet er det litt å utsette på.»

«Nå kan vi gå inn i mellomspillet med fem poeng. Det er et godt utgangspunkt, og jeg gleder meg til turneringen begynner igjen etter jul.»

«Frem mot cupfinalen skal vi først og fremst ha et par ukers hvile. Deretter reiser de jentene som ikke spiller VM til Spania for en treningsleir. Der skal vi spille et par kamper og trene godt. Det blir viktig for de spillerne som ikke er i VM å bruke tida godt, samt at det gir de spillerne som er skadet en mulighet til å komme tilbake.»

Et av omgangens absolutte høydepunkter kom da Heidi Løke satt inn 12-19 scoringen. Emilie Hegh Arntzen satt fart mot Podravka forsvaret, slapp ballen bak hodet sitt, i motsatt retning av den hun var på vei, og traff selvfølgelig Heidi Løke alene på streken. Et virkelig kunststykke fra Vipers sin playmaker.

Til slutt gikk lagene til pause på stillingen 20-13. Podravka ledet 9-10 etter 17 minutter, men Vipers klarte å vinne de siste 13 minuttene 11-3 og kunne gå til hvilen med en komfortabel ledelse. Den andre omgangen begynte nok ikke helt som Ole Gustav Gjekstad hadde sett for seg.

Ragnhild Valle Dahl var ustoppelig i kveldens kamp mot Podravka.

Vipers-jentene gjorde noen flere feil enn i den første omgangen, mens Podravka kom til enkle muligheter. Forspranget krympet dog ikke nevneverdig i starten av annen omgang da Andrea Austmo Pedersen hadde kommet inn i Vipers-buret og gjorde flere kvalifiserte redninger.

På pressekonferansen etter kampen ga Silje Waade følgende kommentar på spørsmål om hvordan hun opplevde kampen:

«Som Ole sa så spilte vi utrolig bra i angrep. Forsvarsspillet var ikke like bra hele kampen, men det var utrolig deilig å avslutte høstsesongen med en seier.»

«Jeg har aldri vært i Asia før, og gleder meg mye til å reise til Japan for å spille VM. Det blir utrolig gøy å spille for Norge, og jeg tror laget kan gjøre det skikkelig bra om vi spiller opp mot vårt beste.»

Det som nok var gledelig for Ole Gustav Gjekstad sin del var at nesten hele laget meldte seg på med scoringer. Gjekstad kunne rullere på spillerne og fordele belastningen utover laget uten at det gikk nevneverdig utover prestasjonen på banen.

Selv om Vipers hadde god kontroll på kampen, gav aldri Podravka opp. Det kroatiske laget viste gode tendenser i angrepsspillet og scoret flere fine mål. På et tidspunkt av omgangen hadde de sågar krympet forspranget fra syv til fire mål.

Mot slutten av omgangen viste Vipers-jentene seg fra sin beste side igjen, og forspranget økte igjen. Mål fra Linn Jørum Sulland, Heidi Løke og Ragnhild Valle Dahl i sluttminuttene gav sluttresultatet 34-28, og Vipers-jentene kan ta ferie, eller reise til VM, med god samvittighet etter nok en god kamp.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Yurou Yang

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais

Linjespiller: June Andenæs