Vipers Kristiansand (Våg Elite)-IK Sävehof, DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-IK Sävehof, DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale

Januar 2021 var sist Vipers fikk lov å spille Champions League-kamp på hjemmebane. Lørdag kveld kommer det svenske storlaget IK Sävehof på besøk i Kristiansands storstue, og det er et hjemmelag som jakter sine første poeng i årets Champions League. 

IK Sävehof er en tradisjonsrik klubb, som har vært med i Champions League en rekke ganger. De har fostret gode spillere som Linn Blohm, Johanna Ahlm, og vår egen Bella Gulldén, samt blant annet Jamina Roberts som er i klubben nå.

De to lagene opplevde den første kamprunden på helt forskjellig måte. Vipers startet bra mot Györ, men ungarerne ble til slutt for sterke, mens det svenske laget brukte nesten 11 minutter på å sette ballen i mål mot Krim Mercator, før de til slutt snudde og vant 29-28.

Ikke uventet var det Jamina Roberts som sto bak flest scoringer i triumfen over Krim. Den rutinerte bakspilleren, som er inne i sin tredje periode i Sävehof, satt inn 10 scoringer. Nest flest var det Nina Koppang som sto for. 19-åringen er del av en veldig lovende gruppe av svenske ungjenter som er på vei opp og frem.

I motsatt ende er det Sofie Börjesson som står. Den 186 cm høye målvakten er en formidabel motstander å møte, og mot Krim stoppet hun 12 baller i løpet av kampen.

Ragnhild Valle Dahl, her omringet av Byåsen-spillere, har vist flott form så langt denne sesongen.
Foto: Terje Refsnes

Spilleren som scoret flest mål i Champions Leagues første runde tilhører Vipers. Ragnhild Valle Dahl har startet sesongen forrykende, og det er ingenting som tyder på at Mørejenta skal stoppe her. Også mot Byåsen onsdag kveld var det Valle Dahl som var Vipers mestscorende.

Etter kampen mot Byåsen var Ole Gustav Gjekstad mer fornøyd enn etter de foregående kampene. Han sa at laget begynner å sette seg, og at ting kommer mer og mer på plass for hver trening og hver kamp laget gjennomfører. Om IK Sävehof hadde Gjekstad følgende å si:

De gjorde først og fremst en god kamp mot Krim. Krim har forsterket seg veldig og har et bra lag, så det kommer til å bli en tøff kamp. Det er et ganske ungt lag. Jamina Roberts den store stjernen som må stoppes. De kommer i stor fart og er friske i satsningene, så vi må stå opp fysisk

Ole Gustav Gjekstad

Det er fortsatt noen ytterst få ledige billetter til kampen mot IK Sävehof. De kjøper du ved å besøke https://vipers.woow.no/#!/match/detail/553 Den har avkast klokken 18.00 lørdag 18.09. Dersom du ikke har billetter vises kampen på Viasat sine plattformer både på TV og på nett.