Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter de tøffe Champions League-kampene er det vanlig at man får en liten hangovereffekt i kampen etter. Det var noe som ble pratet om før kveldens kamp mellom Vipers og Larvik, og i den første omgangen var det tegn til at nettopp det stemte.

Bortelaget Larvik kom ut av startblokkene i et ufattelig tempo. Kampens første mål kom fra venstrekanten Tonje Celine Berglie. Skuddet hennes gikk via Evelina Eriksson i Vipers-buret og snek seg over linja.

I motsatt ende var det Tonje Refsnes som fikk Vipers første muligheter. Evjejentas to første forsøk ble stoppet av målvakten i målet til Larvik. Det gav gjestene muligheten til å gå opp i to mål, og det gav Marie Johanna Elinore Johansson en skuddmulighet som resulterte i et av sine tre mål i den første omgangen.

Malin Aune var den som var tonesetteren for Vipers i åpningen av kampen. Høyrekanten matches forsiktig etter sin skade, og Trønderjenta fikk nettkjenning på alle sine fire forsøk i den første omgangen.

Karine Emilie Dahlum gjorde sakene sine bra i kveldens kamp mot Larvik. Foto: Terje Refsnes

Til tross for Aunes storspill lugget det litt for hjemmelaget. Larvik var klart det beste laget i Aquarama de første ti minuttene, og det gikk faktisk hele 11 minutter før Vipers var i føringen. Det var Sunniva Næs Andersen som fikk sette inn målet som gav Vipers ledelsen.

Deretter handlet det i hovedsak om jentene i rosa resten av omgangen. Karine Emilie Dahlum kom inn etter hvert, og ungjenta gjorde sakene sine meget bra på venstre bakspillerplass. To mål og en rekke assister leverte ungjenta før pause.

Da pausesignalet gikk i Aquarama sto det 20-13 til hjemmelaget, etter at Vipers hadde tatt fullstendig over. I den andre omgangen var det et litt annet hjemmelag som kom på banen. Heldigvis for de fremmøtte i hallen.

Nora Mørk kom inn i pausen, og hun viste virkelig frem kvalitetene sine i starten. De første to målene var det Nora som sto bak. Først et lekkert innspill til Hanna Yttereng, før hun fant Henny Reistad som kom i høy fart og kunne løpe gjennom Larvik-forsvaret.

I tillegg til Mørk kom både Emilie Hegh Arntzen og Karine Dahlum inn. Dahlum fikk oppgaven i å spille høyrekant, og det var en jobb hun tok på strak arm. Feilfrie avslutninger gav fire scoringer, samt at hun gjorde en mer en godkjent jobb defensivt.

Henny Reistad, her fra en tidligere kamp, gjorde en fin figur mot Larvik.

Også Vilde Jonassen fikk muligheten etter pausen. Og som vanlig når Vilde er på banen skjer ting med høyt tempo og et smil rundt munnen. Også venstrekanten var feilfri. Fem scoringer på fem forsøk er alltid godkjent.

Larvik viste gode takter selv i den andre omgangen, men Vipers-jentene var mer konsentrerte og aggressive i forsvarsspillet. Det gjorde jobben vanskelig for gjestene fra Vestfold, og ledelsen økte sakte og sikkert utover i omgangen.

Til slutt ble naturligvis Vipers flere hakk for store for Larvik. Etter en meget god andreomgang ble seiersmarginen på 15 mål. 41-26 sto det på lystavla i Aquarama. 41 scorede mål er alltid bra, mens 26 innslupne nok gjør Ole Gustav Gjekstad litt betenkt med tanke på det som kommer.