Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Molde Elite, NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Det var en litt defensiv Helle Thomsen som pratet med speaker i Aquarama før kampen. Moldes danske trener så for seg en tøff kamp der absolutt alt måtte gå Moldes vei om det skulle være mulighet for avansement i cupen.

I åpningsminuttene av kampen så det ikke ut som om Vipers-jentene ville være med å oppfylle Thomsens ønske. Mål fra Ragnhild Valle Dahl, Silje Waade og Heidi Løke, sammen med tre-fire kvalifiserte redninger fra Andrea Austmo Pedersen i Vipers-buret gjorde at det sto 3-1 på tavla.

Men så skjedde det noe: Vipers-jentene begynte å slurve i angrep samtidig som Molde-jentene satt alle sine muligheter i mål. Plutselig ledet bortelaget med to mål på stillingen 7-9 og på 8-10. Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en timeout etter snaue 20 minutter.

Etter timeouten tok Vipers tilbake initiativet i kampen. To straffekast, signert Emilie Hegh Arntzen, og mål fra blant andre June Andenæs og Linn Jørum Sulland gjorde at Vipers ledet 13-11. På tampen av omgangen fikk Molde en 7m til store protester fra både Vipers-spillere og benk. Mari Molid gjorde ingen feil, og pauseresultatet i Aquarama var 13-12.

Den andre omgangen begynte der den første slapp. Vipers satt inn det første målet før Molde fulgte opp. Lagene fulgte hverandre tett hele kampen, og selv om Vipers dro fra med et par mål ved flere anledninger klarte de aldri å avgjøre.

Emilie Hegh Arntzen sa dette til Vipers.no etter kampen:

Først og fremst må jeg si at det er utrolig deilig å skulle spille cupfinale igjen, men dette var en jevn kamp. Selv om vi hadde kontroll store deler av kampen klarte vi aldri å sage de av oss. Det er litt typisk for kampen at vi leder med tre mål før de klarer å kutte forspranget vårt. I en periode av den andre omgangen sliter vi skikkelig med å demme opp for innspillene til strekspilleren deres, men når vi kliner til i forsvar og får rydda opp drar vi fra. Da vinner vi komfortabelt til slutt, selv om det var en tøff og jevn kamp.

Det ble mye jevnere enn det burde ha blitt i Aquarama. Vipers-jentene tok føringen og så ut til å ha kontroll på bortelaget. Men Molde kutta Vipers-forspranget og kom seg tilbake i kampen gang etter gang.

Da Heidi Løke satt inn 21-18, etter en Ole Gustav Gjekstad-timeout, midtveis i den andre omgangen så det endelig ut som om Vipers-jentene hadde avgjort. Men igjen klarte Molde og kjempe seg tilbake til kun å ligge et mål bak.

Vipers-jentene kunne juble for cupfinale.

Til slutt ble Vipers for sterke for Molde. To mål av Moldes toppscorer i kampen, Sarah Paulsen, gjorde at bortelaget kun var ett mål bak, men da satt de rosakledte inn sluttspurten. To mål av Heidi Løke og to mål av Vilde Jonassen gjorde at Vipers jentene til slutt vant med fem mål.

Nå blir det cupfinale i Oslo Spektrum søndag 29.12. Informasjon om billetter og eventer i Oslo kommer ved en senere anledning!

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Vilde Jonassen

Strekspiller: Heidi Løke