Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Odense , DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Odense , DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

13. februar 2021. Det var sist Vipers-jentene ikledde seg den rosa drakta og tok til parketten i en offisiell kamp. Søndag 07.03.2021 er det endelig klart for ny kamp. Laget har reist til Danmark for å spille et dobbeltoppgjør mot Odense om videre spill i Champions League.

Vipers har aldri møtt Odense i Champions League-sammenheng, og det blir dermed et nytt bekjentskap. Det danske laget har en sterk tropp, og mange vil dra kjensel på flere av spillerne deres. 

Målvakten Tess Wester kjenner de fleste til, og det samme kan sies om Lois Abbingh. De to nederlandske landslagsspillerne har møtt Norge flere ganger i store mesterskap. De to danskene Rikke Iversen og Mie Højlund vil også være velkjente for de som følger håndball tett.

For vår egen del reiser vi til Danmark med en stor tropp.. Nora Mørk og Heidi Løke er utilgjengelige, i tillegg til de langtidsskadde spillerne Jeanett Kristiansen, Silje Waade, og Karoline Olsen. Men det betyr at Ole Gustav Gjekstad kan velge fra en sterk tropp til de to kampene mot det danske storlaget.

Vipers.no fikk en prat med Ole Gustav Gjekstad før kampen.

Det er lenge siden jentene spilte kamp sist Ole. Hvordan forbereder man seg til en så viktig kamp med så lite kamptrening?

Vi mangler kamptrening, men vi har prøvd å simulere kamp så godt vi kan på trening. Det er ingen tvil om at Odense har en fordel i å være i jevn kampaktivitet, men vi får i det minste god tid til å forberede oss mot dem. 

Sett bort fra de langtidsskadde spillerne, har du en full tropp å velge fra?

Nora, Heidi, Jeanett og Karoline er ute, men vi har en god tropp tilgjengelig. Det er alltid litt smårusk av skader, men vi håper at de øvrige skal være kampklare.

Si litt om Odense. Hva slags håndballag er det vi møter?

Odense er en klubb som i mange år har hatt en sterk tropp, men som ikke har innfridd ved å vinne gullmedaljer. Spiller for spiller har de den sterkeste troppen i Danmark. Det er en klubb med store ressurser og ambisjoner, men som har hatt en tendens til å choke litt når det står om de store kampene.

Ole Gustav Gjekstad gleder seg til å komme i gang igjen.
Foto: Terje Refsnes

CL-opplegget virker ganske spikret, men hvor bekymret er du med tanke på hvor lite matching jentene får mellom Champions League-kampene?

Vi får ikke gjort noe med manglende matching, så vår jobb er å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er selvfølgelig ikke gunstig å ikke spille kamper i Norge, men vi har forståelse for norske regler og respekt for at ikke idretten prioriteres.

Med Rema 1000-ligaen fortsatt på vent. Ser du for deg at det blir mulig å gjennomføre sesongen i det hele tatt?

Jeg håper at det blir mulig å få en avgjørelse på seriespillet, og at vi får spilt cupfinalen mot Sola. Men jeg tror ikke at serien kommer lenger enn at vi får møtt de andre lagene mer enn en gang. Blir det et sluttspill må det bli en forkortet variant. Men med dagens smitteutvikling er jeg ikke så veldig optimistisk for åpning for norske kamper.

Hvor krevende er det å holde oppe motivasjonen og gløden når ting er så usikre som de er nå?

Jeg opplever ikke at det noe stort problem å holde oppe motivasjonen så lenge vi har CL-kamper å se frem til. Det handler litt om å se ting i perspektiv, og å glede seg over de kampene vi faktisk får spilt.

Veien videre i Champions League er, som nevnt, spikret. På plansjen i bunnen av denne artikkelen kan du se hvordan EHF har satt opp de resterende rundene i turneringen. 

Den første kampen mot Odense spilles i IBF Arena i Ikast. Det er den kampen som opprinnelig skulle ha blitt spilt i Aquarama, men på grunn av innreisereglene til Norge var det umulig å spille den kampen i Kristiansand. Returoppgjøret går neste helg, som oppsatt, i Sydbank Arena i Odense.

Kampen mot Odense ser du på Viasat sine plattformer søndag kveld klokken 18.00.