Vipers Kristiansand – Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand – Oppsal, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Vipers-jentene så sultne ut når de entret Aquarama denne søndags ettermiddagen og åpnet i et forrykende tempo. Det første målet kom etter en kombinasjon Vipers-fansen bare kan bli glad i. Marta Tomac fant Heidi Løke på streken, og hun var selvfølgelig sikker.

Heidi Løke scoret 8 av Vipers-mål

I begynnelsen av kampen sleit Oppsal veldig med å henge med på det høye tempoet de rosakledte satt. Marta Tomac spilte fri lagvenninnene sine gang etter gang, og da Vipers gikk opp i 5-1 ledelse tidlig i omgang hadde nettopp Tomac scoret et selv, og vært nest sist på ballen ved de fire andre målene.

Da Silje Waade lagg på til 7-1, etter kun drøye syv minutter, så det virkelig stygt ut for Oppsal, men trener Endre Fintland tok en timeout og fikk stabilisert laget sitt. De begynte å demme opp for Vipers’ angrep, samtidig som de scorte noen flotte mål selv.

Man så litt de samme tendensene som mot Gjerpen på torsdag; Vipers-jentene bomma på enkle avslutninger og slapp til noen enkle mål. Oppsal klarte dog ikke å redusere forspranget med mer enn ett mål.

Etter et par Vipers-utvisninger på kort tid falt tempoet i kampen litt, og begge lag ble mer unøyaktige. Det gav en underholdende kamp i Aquarama, der begge lag var mer opptatt av å score mål enn å avverge de.

Ved stillingen 16-10 fikk Ole Gustav Gjekstad nok og tok sin egen timeout. Her fikk jentene beskjed om at de måtte opp mange hakk. De hadde tatt en tidlig seksmålsledelse, men at Oppsal hadde vært akkurat like gode som Vipers det siste kvarteret.

Etter timeouten fortsatte kampen litt i det samme sporet. Vipers klarte ikke å utnytte overtaket de hadde, men kunne gå i garderoben med seksmålsledelsen de hadde opparbeidet seg tidlig etter at Tonje Refsnes noterte seg på scoringslista før Heidi Løke scorte Kristiansandsjentenes siste mål før pause.

I pausen må Gjekstad ha sagt de rette tingene. Etter litt startvansker var Vipers tilbake i det samme forrykende tempoet som de åpnet kampen med. Linn Jørum Sulland kom inn i angrep og brukte snaue to minutter på å legge ballen i mål.

Dagens høyeste jubelbrøl i Aquarama kom etter seks minutter av den andre omgangen. Vilde Jonassen hadde bommet et par ganger tidligere i kampen, men endelig satt scoringen for bursdagsbarnet.

I midtperioden av andre omgang var Vipers i storform og scoret seks ganger uten at Oppsal-jentene fikk ballen i mål. I denne perioden var det ekstra hyggelig at nygsigneringen Ragnhild Valle Dahl noterte seg for to scoringer, det ene på syv-meter, og det andre etter at hun brøyt fint igjennom på venstresiden.

Ved dette tidspunktet så vi dessverre noen stygge scener i Aquarama. Gjestenes Janne Eklo skadet seg stygt og måtte hjelpes av banen. Hele Vipers ønsker henne god bedring, og at vi snart ser henne på en håndballbane igjen.

Ragnhild Dahls 28-17-scoring i det 21. minutt av andre omgang skulle vise seg å bli hjemmelagets siste. Oppsal tok fullstendig over kampen og scoret selv fem mål uten tilsvar. Noe som fastsatt sluttresultatet til 28-22.