Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Oppsal, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

I en kamp Vipers var store favoritter i, var det litt spenning knyttet til om Ole Gustav Gjekstad, som han lovde etter kampen mot Krim i helga, hadde fått orden på angrepsspillet til Vipers. I den første omgangen så det i perioder sånn ut, men forsvarsmessig var det mer problematisk for vertene.

Oppsal var uredde i åpningen i kampen, og skapte i perioder problemer for Vipers-jentene. Karine Emilie Dahlum startet kampen på høyrekant. Den lokale jenta satt inn to av hjemmelagets tre første mål. Det ene en ordentlig perle der hun etter en kontring limte ballen i krysset bak Oppsals målvakt.

Da Jeanett Kristiansen sto på ni meter og satt ballen knallhardt i mål ledet Vipers 4-2. Etter det våknet bortelaget virkelig til livs. Først kom det et skudd fra bak i banen før et innspill til strek ga Oslo-laget utlikningen til 4-4. Da, med knappe 6 minutter på klokka i Aquarama, tok Ole Gustav Gjekstad kampens første timeout.

Gjekstads endringer gav nesten umiddelbart resultater. Linn Sulland, Emilie Hegh Arntzen, og en vakker lobb fra Vilde Jonassen gav 8-5 ledelse til jentene i rosa. Da, etter omtrent femten minutter av den første omgangen, byttet Gjekstad ut alle utespillerne sine.

Da skjedde det mange hadde trodd skulle skje fra starten av. Vipers tok over banespillet og strakk ledelsen sin til fem mål. Nora Mørk hadde kommet på banen og viste at hun var sulten på spilletid og scoringer.

Karine Emilie Dahlum viste fine takter på høyrekanten. Foto: Terje Refsnes

Vipers nysignering satt fire av fire baller i mål på det kvarteret hun spilte i den første omgangen, og hjalp Vipers til en seksmålsledelse ved pause. Assistenttrener Endre Fintland sa i et intervju rett før pausen at Vipers så bra ut fremover, men at det var mye å ta tak i forsvarsspillet. 18-12 ledelse ved pause var nok en litt mindre margin enn det størsteparten av tilskuerne i Aquarama hadde trodd på forhånd.

Etter pausen var det mye av det samme kampbildet. Vipers var klart det beste laget, men Oppsal bet seg fast og ledelsen økte ikke på det viset man hadde trodd. Ole Gustav Gjekstad hadde litt å si om nettopp Oppsal etter kampen:

Det sitter litt bedre. Det er vanskelig å vurdere motstanden, men jeg synes også at Oppsal spiller bra håndball. Jeg tror det er et lag som kan ta noen poeng om de fortsetter å spille sånn. De var overraskende bra i dag.

Ole Gustav Gjekstad

Selv om de fremmøtte i Aquarama nok forventet litt mer av Vipers malte de på og gjorde ting vanskeligere og vanskeligere for gjestene fra Oslo. Da Ole Gustav Gjekstad nok en gang byttet «halve laget» begynte man å merke at bortelaget holdt på å gå tomme for krefter.

Forspranget var plutselig på 10 mål, opp fire fra pausen, uten at man satt med følelsen av at Vipers var overlegne. Andrea Austmo Pedersen i målet var en av grunnene til at forspranget ble større og større. Trønderen endte opp med 14 redninger med litt konservativ telling, noe som gir en redningsprosent på rundt 50%.

Nora Mørk ble kampens toppscorer med sine ti mål på ti forsøk. Foto: Terje Refsnes

Utover i omgangen slapp Vipers-jentene seg litt ned, noe som kanskje er naturlig når forskjellen på hjemmelag og bortelag faktisk er så stor som det den er. Gjekstad var dog ikke helt fornøyd med akkurat det, da han vet at det kreves mer når motstanden blir tøffere.

Vi begynner svakt forsvarsmessig, men så spiller vi oss opp. Tidvis er det bra, men det svinger litt. Angrepsmessig er det gøy å se Nora for fullt med bra timing også i systemene. Det er en grei gjennomkjøring også får vi ta enda noen steg før kampen på lørdag.

Ole Gutav Gjekstad

Til slutt vinner Vipers med 12 mål. Nora Mørks 10 mål på 10 forsøk er naturligvis høydepunktet fra kampen, og Mørk ble naturligvis kåret til Vipers’ beste spiller. I tillegg til Mørk satt både Linn Sulland og Heidi Løke flere baller i Oppsals mål i det som til slutt var en komfortabel gjennomkjøring for Vipers før FTC kommer på besøk til lørdag.

Vi bytter alle 6 etter et kvarter og har god bredde. Det er klart det er godt å kunne gjøre det. Men det er Champions League som gjelder, så det gjelder å finne konstellasjoner som er gode nok sammen. Det kan være krevende. Med såpass mye bytting, må smale litt ned mot Champions League.

Nøkkelen vet at vi, er at vi må stoppe tempoet deres. Det kommer til å gå fort, også får vi sørge for at vi tar ting dag for dag og vurderer treninga dag for dag og legger ting opp etter skader og restitusjon.

Vi har en god del ting vi skal gjøre mot FTC både angreps- og forsvarsmessig. Litt nytt og litt at det vi gjorde i fjor.

Den kampen ser du på Viasat 4 eller hos vår partner Harvey’s i Kristiansand. Kampen har avkast klokken 18.00.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Linn Sulland

Midtback: Jeanett Kristiansen

Høyreback: Emilie Hegh Arntzen

Høyrekant: Karine Emilie Dahlum

Strekspiller: June Andenæs