Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Oppsal, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Oppsal, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

Kampreferat

Endelig skulle Vipers-jentene returnere til parketten i Aquarama, foran 850 sulteforede håndballfans skulle Champions League-vinnerne hylles og vises frem. Oppsal var den uheldige motstanderen som fikk møte et Kristiansandslag i kjempeform.

Første hinderet på veien for Oppsal var Katrine Lunde. Målvaktsveteranen var i et helt umulig humør og stengte buret fullstendig i den første omgangen. Hun skulle bokføres med intet mindre enn 11 redninger allerede den første halve timen av oppgjøret.

I motsatt ende var det scoringsshow. Blant annet hadde Marketa Jerabkova, den nyankomne tsjekkiske bakspilleren, ladet skuddarmen før kveldens kamp. Gang på gang sendte hun i vei skudd som føk inn i nettet bak Julie Næss Brodahl i Oppsal-buret.

I tillegg til Jerabkova var det flere av Ole Gustav Gjekstads nyervervelser som ville vise seg frem for hjemmepublikummet. Nerea Pena vartet opp med både scoring og flere målgivende, Bella Gulldén viste flotte takter offensivt og sikret flere 7-metere for hjemmelaget, mens både Ana Debelic og Tuva Høve sto bak hver sin scoring før hvilen.

Allerede tidlig i kampen ledet Vipers med så mye som 10 mål, så den store spenningen ble det aldri i Aquarama. Da pausesignalet gikk hadde ledelsen økt til 13 mål, og det var et fornøyd publikum som trampeklappet sine helter inn i garderoben.

Vipers-jentene kunne feire med de fremmøtte i Aquarama etter storseieren over Oppsal
Foto: Terje Refsnes

Etter hvilen hadde lite forandret seg. Hjemmelaget hadde like god kontroll som før pausepraten, og storspillet fortsatte i begge ender av banen.

I målet hadde Andrea Austmo Pedersen kommet inn, og hun var like innstilt på å stenge buret som det Katrine Lunde hadde vært før pausen. Trønderjenta tangerte faktisk Katrine Lundes 11 redninger fra den første omgangen, og målvaktspillet var av meget høy klasse.

Fremover i banen var det de samme spillerne som markerte seg, og et par til som meldte seg på skikkelig. Jerbkova fortsatte storspillet fra før pausen, og hun fikk god hjelp av både Karine Emilie Dahlum, Ragnhild Valle Dahl, Jana Knedlikova, og Ana Debelic.

Marketa Jerabkova ble Vipers’ toppscorer i sin hjemmedebut
Foto: Terje Refsnes

Jerabkova, i sin hjemmedebut, ble kåret til kampens beste spiller, og hun vant den nye toppscorerpremien i Aquarama med sine åtte scoringer. Etter kampen hadde hun følgende kommentar å gi Vipers.no:

Endelig fikk jeg spille en hjemmekamp i Aquarama, og jeg gleder meg så til å spille her igjen. Med tanke på hva slags atmosfære som var her i dag, så gleder jeg meg til det blir fullsatt og Champions League-kamp her. Det kommer til å bli helt fantastisk, det er jeg sikker på.

Jeg kan ikke si et negativt ord så langt. Byen er fantastisk, og det er klubben også. Jentene har vært fantastiske på å ta meg imot, og jeg trives utrolig godt både på trening og sosialt.

Marketa Jerabkova

I tillegg til Jerabkova fikk vi en kjapp prat med både Tuva Høve og Ana Debelic etter sine hjemmedebuter:

Det var en god kamp, og vi vant med 22 mål. Det sier alt. Naturligvis er dette en mulighet for oss til å øve oss inn mot Champions League, men det var en veldig god kamp, og en utrolig god prestasjon av alle jentene.

Kristiansand er kjempeflott. Siden jeg kom hit har det regnet en del, så alt er veldig grønt og frodig. Det er utrolig fint. Byen er flott, og nærheten til sjøen og alt setter jeg utrolig stor pris på.

Forskjellen på Vipers og klubbene jeg har spilt i tidligere er andelen løping. Den norske stilen involverer mye løping, og Ole er veldig fokusert på at vi skal løpe både offensivt og defensivt. Jeg trenger litt tid på å bli vant til det, men jeg blir bedre og bedre for hver dag som går.

Ana Debelic

Det var veldig deilig å endelig spille en hjemmekamp igjen. Jeg husker ikke sist jeg spilte for publikum heller, så det var utrolig gøy at det møtte opp så mange.

Den første tiden min i klubben har vært bra. Naturligvis er dette et helt nytt nivå, med andre krav og forventninger som stilles til meg, og det trenger man litt tid å bli vant til. Men jeg trives kjempegodt så langt.

Tuva Høve

Til slutt vant Vipers veldig komfortabelt. 37-14, og gode prestasjoner i alle ender av banen var fasit, og de fremmøtte i Aquarama fikk en forsmak på hva som venter utover høsten når laget blir enda mer innspilt enn det de er nå.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Nerea Pena

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic