Vipers Kristiansand (Våg Elite)-RK Krim Mercator, DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter fire kamper på en drøy uke skulle Vipers’ rundreise i Europa avsluttes med den femte kampen. Krim Mercator sto på motsatt banehalvdel i Ljubljana da gruppespillet i Champions League skulle ferdigspilles.

Ole Gustav Gjekstad gav muligheten til flere av spillerne som har sittet mye på benken på denne turen. Tonje Refsnes, Ragnhild Valle Dahl og Karine Dahlum startet kampen i de tre bakspillerposisjonene.

Men i åpningen av kampen hang ikke Gjekstads nye konstellasjon helt med på notene i Hala Tivoli. Det var Krim som dominerte og som utnyttet enkle feil fra jentene i rosa. 0-4 etter seks minutter var ikke det man hadde sett for seg på forhånd.

Heldigvis bor det mye håndball i disse jentene også. Refsnes, Valle Dahl, og Dahlum spilte seg alle inn i kampen, og viste gode takter både i angrep og i forsvar. Faktisk skulle alle tre notere seg for tre scoringer før hvilen.

Tonje Refsnes returnerte til Vipers-laget i kveldens kamp og gjorde sakene sine meget bra.

For Vipers hentet inn forspranget Krim hadde tidlig. Fra 0-4 til 9-8 ledelse gikk det kun 12 minutter. Da hadde de nevnte spillerne satt flere baller i målet, samt at de hadde gjort det mulig for kantspillerne, Malin Aune og Vilde Jonassen, å sette ballen i mål.

Krim hadde dog ikke gitt opp på noen som helst måte. En timeout fra trener Uros Bregar gav en vitamininnsprøytning, og Krim både utliknet og tok ledelsen igjen før pause. Men så ville Gjekstad ha en prat med jentene sine også.

Og etter den timeouten var det igjen jentene fra Kristiansand som var best. To scoringer fra June Andenæs, med to redninger fra Evelina Eriksson innimellom, gav ettmålsledelse ved pause. 16-15 etter den tøffe starten var veldig, veldig sterkt.

Etter pausen fortsatte det samme. Kampen bølget frem og tilbake, og Vipers og Krim leverte en meget veldig severdig håndballkamp. Heldigvis, for vår del, var Vipers et lite hakk bedre. Anført spesielt av Ragnhild Valle Dahl og Karine Dahlum i den andre omgangen beholdt de rosa ledelsen hele veien.

Det slovenske laget slet med å finne ut av skuddene fra de to bakspillerne til Vipers. Gang på gang gikk Valle Dahl og Dahlum på skudd, og gang på gang endte ballen opp i nettet. Til sammen scoret de to hele 18 mål mot Krim! Henholdsvis 11 fra Valle Dahl og syv scoringer fra Dahlum.

Ragnhild Valle Dahl ble Vipers’ toppscorer med sine 11 scoringer.

I forsvaret var det også en signifikant bedring å spore fra de forrige kampene. Mulighetene Krim-spillerne fikk var som regel av den vanskelige sorten, og en meget god Evelina Eriksson i buret stoppet hele 15 baller.

I tillegg kom Katrine Lunde inn ved et par straffesituasjoner, og hun leverte en nydelig dobbeltredning på sin første inntreden i målet. Til tross for godt målvaktsspill fra Vipers viste Krim at også de er et godt håndballag.

Matea Pletikosics satt inn 11 scoringer, seks fra syvmetersmerket. I tillegg til Pletikosics var det Oceane Sercien som kom til flest muligheter. Av hennes 10 forsøk gikk fire i mål. Bakover på banen handlet mye, som alltid, om målvakten Jovana Risovic som sto bak 13 redninger.

Vipers-jentene viste klasse i den andre omgangen, og ledelsen økte sakte men sikkert hele veien. Etter halvspilt omgang var ledelsen på betryggende syv mål. Og det skulle bli sluttmarginen i Hala Tivoli. 37-30, etter en meget god forestilling fra jentene i rosa, var den perfekte avslutningen på rundreisen i Europa.