Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Rostov-Don, DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Rostov-Don, DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

Etter en halv evighet skal endelig Vipers-jentene ta på seg den rosa drakta igjen. Nå skal det kjempes om en plass i Final4. Dobbeltmøte mot Rostov-Don blir spilt i Russland, og det er litt av en oppgave som venter jentene våre.

Det russiske storlaget har vist seg å være en hard nøtt å knekke i de tidligere møtene, og Vipers har faktisk aldri slått Rostov-Don i en offisiell kamp. Men det var nære på i Erd i gruppespillet denne sesong.

Et forsmedelig ettmålstap etter en sen 7-meter var et slag på trynet, spesielt siden de rosakledte hadde ledet store deler av kampen. Men det russiske maskineriet malte på og klarte å snu kampen mot slutten.

Denne gangen er det et heltent Vipers som skal i aksjon. Nora Mørk og Heidi Løke returnerer fra skadeopphold og gir en boost før dobbeltmøte ved Donaus bredder. Sett bort fra langtidsskadde Silje Waade har Ole Gustav Gjekstad en tilnærmet skadefri tropp å velge fra.

Heidi Løke er tilbake i aksjon etter et langt skadeavbrekk
Foto: Terje Refsnes

Det russiske laget mangler sin to faste venstrekanter. Både Polina Kuznetsova og Kristin Kozhokar er ute med skade, så det blir spennende å se hva deres svenske trener, Per Arne Johansson, finner på.

Som vanlig når man møter Rostov-Don er det Anna Vyakhireva på høyre bakspillerposisjon, og høyrekanten Iulia Managarova som er navnene man trekker frem. De er lagets toppscorere i Champions League. Men om man klarer å nøytralisere de to er det flere andre trusler. Både Grace Zaadi, Anna Sen, og Katarina Krpez-Slezak er verdt å bite seg merke i.

De to kampene mot Rostov-Don spilles lørdag 10.04 klokken 14.00, og søndag 11.04 klokken 14.00. Begge kampene sees på Viasat sine plattformer.