Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Rostov-Don, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Forutsetningene var klare da Rostov-Don gjestet Aquarama i kveld. Dersom Vipers ikke vant var Champions League-eventyret over for denne gangen. I den første omgangen viste Vipers-jentene at de ikke ville gi seg uten en ordentlig kamp.

Jentene kledt i rosa startet kampen i et aldeles forrykende tempo. Andrea Austmo Pedersen åpnet kampen med å redde Rostov-Dons første forsøk. Og i Vipers første angrep brøt Silje Waade seg igjennom det russiske forsvaret, men ble stoppet med ulovlig midler.

Den følgende syvmeteren ble omsatt i scoring av Marta Tomac. I det neste angrepet gjorde Austmo Pedersen som i det første. Inspirert av storspillet til Austmo Pedersen fortsatte Vipers å pøse på i angrep.

Carolina Morais fikk æren av å sette det neste målet i nettet etter en nydelig kontringsball fra Silje Waade. 3-0 kom da Heidi Løke mottok et nydelig innspill som hun naturligvis nok satt i mål. Men deretter våknet det russiske laget.

Anna Vyakhireva hadde virkelig stått opp på riktig side av senga i dag. Gang på gang fintet hun seg igjennom Vipers-forsvaret. Hun var like effektiv uansett om hun gikk mot høyre eller venstre, noe som gjorde det utrolig vanskelig for Vipers-forsvaret. Hele seks scoringer noterte hun seg for i den første omgangen.

Etter det fantastiske Vipers-åpningen begynte forspranget å minke. I angrepsspillet lugget det litt for hjemmelaget i denne perioden. Det ble gjort enkle feil både i overgangsfasen og i etablert angrep. Utlikningen kom på 8-8, da et innspill til Rostov sin strekspiller ble satt i mål.

Henny Reistad og resten av Vipers-jentene fikk det vanskelig mot et tøft Rostov-Don

Deretter fulgte lagene hverandre som skygger. De byttet på å score, og verken Vipers eller Rostov klarte å skaffe seg overtaket. Vyakhireva fortsatte å være den ledende spilleren for bortelaget, mens det var flere som viste seg frem for vertene.

Henny Reistad var ustoppelig, og som Vyakhireva stoppet hun på seks scoringer i den første omgangen. I tillegg til Reistad sto Vilde Jonassen og Heidi Løke for tre mål hver. Da vi nærmet oss pause var kampbildet det samme.

Omgangens siste mål ble scoret av Vilde Jonassen. Lynvingen gjorde en tøff satsning, og plasserte ballen på innsida målvakten til stillinga 16-15. Pausesignalet i Aquarama var kjærkomment for mange. Den første omgangen ble spilt med et forrykende tempo.

Da den andre omgangen startet var det et Aquarama fylt med tro som tok imot spillerne. Tro på at avansementet i Champions League fortsatt kunne være i live etter kampen gav en enorm stemning fra første sekund av de siste 30 minuttene.

Ole Gustav Gjekstad gav følgende kommentar etter kampen:

Jeg er veldig fornøyd med arbeidsmoralen og innsatsen jentene legger ned i dag. De prøvde virkelig, og jobba knallhardt for drømmen skulle være i live inn mot den siste kampen i Romania.

I den første omgangen gjorde vi dessverre for mange tekniske feil, mens vi i den andre bomma på for mange skuddmuligheter. Dessverre er vi ute av Champions League nå, men det betyr at det blir fullt fokus på de hjemlige kampene i ukene som kommer.

Vipers-jentene viste innsatsvilje og glød i starten av omgangen. Henny Reistad fortsatt der ho slapp i den første omgangen, og startet ved å skyte over forsvaret og i mål. Dessverre hadde Rostov-Don Anna Vyakhireva. Den 162cm høyre bakspilleren var ustoppelig i kveldens kamp, og som i den første omgangen gjorde hun akkurat som hun ville.

Henny Reistad hadde følgende å si etter kampen:

Det er selvfølgelig kjedelig å bli slått ut, men nå handler det om å skifte fokuset vårt. Allerede til onsdag kan vi sikre seriegullet borte mot Fredrikstad, så det blir naturligvis hovedmålet vårt nå.

Forhåpentligvis vil noen av de skadde spillerne våre returnere i de nærmeste ukene, og jeg håper vi kan få et par ukers god trening inn mot sluttspillet.

Vyakhireva ga seg ikke før hun hadde satt 10 baller i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. En sånn prestasjon fra en motspiller gjør det vanskelig å vinne kamper. Og da Vipers-jentene dessverre slet litt i angrepsspillet ble det tidlig klart at Rostov-Don var et nummer for store.

Det gav dog ingen demper på stemningen i Aquarama. De 1402 tilskuerne gjorde alt for at hjemmelaget skulle komme tilbake i kampen. Spikeren i kista kom midtveis i omgangen. Andrea Austmo Pedersen gjorde en av sine 10 redninger på et 7 meters kast, men ballen falt rett i hendene på en takknemlig Anna Frolova som kunne gi Rostov-Don en firemålsledelse, 20-24.

Rostov-Don sin ledelse var aldri truet etter dette. Selv en siste heroisk sluttspurt var for lite for Vipers-jentene, som dessverre tapte 29-32. Med det er Champions League-eventyret over for denne gangen.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Carolina Morais

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Vilde Jonassen