Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Sola, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Sola, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Vipers var storfavoritt, men det ble advart fra alle kanter mot å ta på lett på oppgaven når Sola kom på besøk i Aquarama. I den første 30 minuttene var Rogalandslaget helt på høyde med hjemmelaget. Sola ledet også i store deler av den første omgangen.

På stillingen 5-2 til Vipers, etter kun få minutter spilt, så det ut som om kampbildet skulle bli som venta, men Sola kjempet seg tilbake i kampen. Da Malin Holta satt inn sitt første mål for kvelden sto det 7-8 på lystavla i Aquarama.

I denne perioden lugget det ordentlig for hjemmelaget. Trener Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en timeout. Etter timeouten hadde Gjekstad gjort et par spillerbytter og gradvis fikk Vipers kampen inn i sitt eget spor.

Det skulle dog gå enda litt tid før Kristiansandslaget hadde snudd kampen. Det skjedde ikke før de siste ti minuttene. Først satt Silje Waade ballen i mål fra høyrekanten før spilleren på motsatt kant, Vilde Jonassen, scoret to kjappe mål. Dette som fastsatte pauseresultatet til 16-14.

Silje Waade og de andre Vipers-jentene måtte jobbe hardt for seieren mot Sola.

Det var tydelig at ordene Ole Gustav Gjekstad brukte i pausen gjorde inntrykk på Vipers-jentene. I andre omgang gikk de ut i et forrykende tempo, og scoret fem mål før Sola scoret ett. Igjen var det Vilde Jonassen som satt standarden for de rosakledte. Lynvingen satt inn tre av de fem målene.

I tillegg til Vilde Jonassens seks mål på seks forsøk satt Emilie Hegh Arntzen og Heidi Løke inn fem mål hver. I motsatt ende sto Andrea Austmo Pedersen i perioder som en vegg. Hele elleve redninger noterte målvakten seg for.

Utover i den andre omgangen var det ekstra gledelig å se Ingrid Vehusheia komme inn for sin Vipers-debut. Hun gjorde sakene sine bra, og noterte seg i tillegg for et mål. Etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad dette å si om debutanten:

Ingrid er en tøffing. Hun tar klarer seg bra, og har kontroll på Herrem på en fin måte. Det er utrolig gøy at hun får debuten sin, og jeg tror det kan være en fremtidig toppspiller vi ser.

Til slutt vinner Vipers kampen komfortabelt 37-27, etter å ha trøblet litt i den første omgangen. Ole Gustav Gjekstad sa dette til Vipers.no etter kampslutt:

Vi slipper inn litt mye mål i første omgang. Vi er ikke på 100%, som vi var mot Ferencvaros. Vi vinner klart og tydelig og tar over kampen når vi skal. Til slutt vinner vi, og det var det vi skulle i dag.

Vipers.no kommer tilbake med flere reaksjoner og bilder fra seieren over Sola senere i kveld.