Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Sola, NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Sola, NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport

Cupfinalen i Norge spilles normalt sett i romjula, men etter koronavirusets herjeringer ble kampen utsatt gang på gang. 15. mai var det endelig mulig å gjennomføre finalen mellom Vipers og Sola, og i den første omgangen virket det som om publikum skulle få betalt for ventetiden.

I seriefinalen mot Storhamar startet Vipers kampen desidert best, og ledet 5-0 tidlig i kampen. Mot Sola ble det et veldig annerledes kampbilde. Steffen Stegavik, Solas trener, hadde drillet jentene sine i kampplanen sin, og et tøft forsvarsspill kombinert med et tålmodig, og til tider langsomt, angrepsspill gjorde det vanskelig for jentene i rosa.

I åpningen fulgte lagene hverandre tett, og jærbuene yppet seg til tider. Kristiane Knutsen, den rappe bakspilleren ga de gulkledte ledelsen 3-4 på et straffekast. Etter den scoringen skulle dog mye handle om Vipers og Henny Reistad.

Scoringer av Jana Knedlikova, Vilde Jonassen, og tre scoringer av nevnte Reistad hadde snudd kampen på hodet. 8-4 til Vipers og det så veldig komfortabelt ut for storfavorittene fra Kristiansand. Stegavik så seg nødt til å be om timeout etter 14.01, og den fikk den effekten han ønsket seg.

Til tross for et tre redninger av Katrine Lunde i Vipers-målet i den neste perioden av kampen knappet Sola inn på forspranget. Kimberley Ewanovich, den kanadiske målvakten til Rogalandslaget, gjorde flere kvalifiserte redninger, og sørget for at Vipers ikke fikk øke forspranget.

I det som til slutt ble en jevnspilt og spennende førsteomgang imponerte Sola, og de kjempet Vipers-spillerne ut av rytmen, og gjorde ting vanskelig for rosatrøyene. Da pausesignalet gikk i Stavanger Idrettshall ledet Vipers med to mål. 10-8, og kampen levde i høyeste grad før den andre omgangen.

Henny Reistad var kampens store spiller, og noterte seg for seks scoringer.

Dessverre for Sola var det litt annet Vipers-lag som kom på banen etter hvilen. Etter ti minutter spill hadde Vipers-ledelsen økt fra tomålsledelse til syv mål. Mål fra blant annet Sunniva Amalie Næs Andersen, Heidi Løke, Nora Mørk, og Henny Reistad hadde mer eller mindre avgjort kampen i Vipers’ favør.

17-10 på lystavla ga Ole Gustav Gjekstad muligheten til å få i gang flere spillere, og gi verdifull hvile til de som hadde startet kampen. Kvaliteten i Vipers-spillet falt dog ikke nevneverdig, og det var et godt bevis på nøyaktig hvor sterk troppen til Gjekstad er.

Etter hvert som kampen gikk ble det mer og mer tydelig at Sola hadde løpt seg tomme for krefter. Ledelsen til Vipers økte jevnt og trutt. En vakker underarmsscoring fra Tonje Refsnes økte ledelsen til ti mål.

I tillegg til Refsnes fikk både Karine Emilie Dahlum, June Andenæs, og Marta Tomac lov å tegne seg på scoringslista. Ole Gustav Gjekstad tok et par timeouter i løpet av omgangen, for å sørge for at Vipers-jentene holdt oppe nivået og intensiteten hele kampen ut.

Til slutt vant Vipers veldig komfortabelt i Stavanger. 29-16 var kanskje ikke et helt uventet sluttresultat, men at Sola hang med så lenge som de gjorde var nok overraskende for mange. Etter kampen sa Ole Gustav Gjekstad følgende til TV2:

Vipers-supporteren i meg gleder seg naturligvis over NM-gull, men det var litt å pirke på. Forsvarsmessig var vi ganske bra, men i angrep var det langt under pari i lange perioder av kampen.

Kampforløpet overrasket meg ikke. Sola løp seg tomme for krefter utover i kampen akkurat som i serieoppgjøret, og jeg er ikke overrasket over at vi dro fra utover i kampen.

Jeg er veldig glad for at vi får spile disse kampene, og at vi klarer å ta med oss to titler på veien. Det er en veldig god oppladning til Final4 i slutten av måneden.

Naturligvis er Györ storfavoritter i Champions League, men vi reiser til Budapest for å vinne. Først og fremst må vi da slå CSKA Moskva i semifinalen.

Ole Gustav Gjekstad til TV2

Nå står Vipers-jentene over knappe to uker med trening før turen går til Budapest for avslutningen av Champions League og Final4-turneringen 29-30. mai

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke