Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Storhamar Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter et nytt langt kampavbrekk skulle endelig Vipers-jentene i aksjon igjen. Storhamar sto på motsatt banehalvdel i Aquarama da seriegullet skulle avgjøres, og hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo som gjestene fra Hamar slet med å følge.

Vilde Jonassen hadde åpenbart hvilt seg i form. Lynvingen på venstresida fikk æren av å sette inn tre av de rosas fire første mål. To flotte lobber over Stine Lidén i Storhamar-buret, og ett knallhardt skudd i nærmeste hjørne etter en flott kontringsball.

Gjestenes trener, vår gamle hovedtrener Kenneth Gabrielsen, så seg faktisk nødt til å ta en timeout etter fem minutters spill. Da hadde Katrine Lunde plukket to baller og nektet de gule og blå nettkjenning. I motsatt ende hadde Vipers satt ballen i nettet hele fire ganger. 4-0 etter fem minutters spill, og kampen var i praksis avgjort allerede nå.

Nora Mørk var i kjempehumør i kveldens kamp i Aquarama.

Men vertene hadde mer å by på. Nora Mørk kom på banen og både scoret selv, serverte lagvenninner, og var et konstant uromoment i angrepsspillet. Spesielt samspillet mellom Nora Mørk og Heidi Løke på linja var veldig imponerende.

To av omgangens prestasjoner inkluderte nevnte Heidi Løke. Først var det Mørk som fant linjespilleren med et C-moment. Nora kikket innover i banen, men blindt spilte hun ballen til Heidi som skaffet et straffekast.

Emilie Hegh Arntzen ble tydelig inspirert av Mørks innspill, for kun få minutter gjorde Hegh Arntzen det samme. Hun kikket innover i banen, fintet pasningen, men slapp ballen blindt til lagvenninnen sin som igjen var i perfekt posisjon.

Utover i omgangen våknet bortelaget litt til live. Anført av en god Tonje Enkerud klarte gjestene fra Hamar å skape noen sjanser, og klarte å holde Vipers på skuddhold da det ebbet mot pause. Hadde det ikke vært for en fantastisk Katrine Lunde i buret ville det ha vært helt jevnt da pausesignalet gikk.

Heidi Løke setter en av sine fem scoringer i kampen mot Storhamar

Men Lundes åtte redninger gjorde at Vipers ledet med syv da lagene gikk til hvilen. 18-11 var en solid ledelse, men Storhamar hadde fortsatt en viss mulighet etter pausepraten. Etter trenernes velvalgte ord i garderoben i Aquarama var det duket for 30 minutter til med håndball før en mester skulle kåres.

Etter pausen var det et hjemmelag i festmodus som tok til parketten, og det var de samme spillerne som var midtpunktet etter hvilen som var det før. Henny Reistad, i sin siste kamp i Aquarama for denne gang, satt omgangens første mål. Et nydelig stegskudd over forsvaret og ned i bakken fant veien inn i nettmaskene.

Nora Mørk og Heidi Løke har et nærmest telepatisk forhold på banen, og det var ingen overraskelse at de to fortsatte det gode spillet også etter pausen. Til slutt skulle Mørk ende kampen med syv scoringer, mens Løke noterte seg for fem nettkjenninger.

Med Vipers’ solide ledelse benyttet Ole Gustav Gjekstad muligheten til å rullere på laget. Både Evelina Eriksson, Ragnhild Valle Dahl, June Andenæs, Sunniva Næs Andersen, Karine Emilie Dahlum, og Tonje Refsnes fikk muligheten i løpet av kampen.

Det stykket naturligvis opp kampen, men Vipers hadde fortsatt full kontroll til tross for iherdige forsøk fra bortelaget. Storhamar kom aldri nærmere enn syv mål bak de kommende gullvinnerne. Og det var fullt fortjent at det var Vipers som kunne løfte pokalen etter kampen.

34-25, og et fjerde seriegull på rad, var fasit etter kveldens kamp i Aquarama. Etter den forrykende åpningen fra jentene i rosa var det aldri noen tvil om hvor gullmedaljene skulle havne.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke