Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Team Esbjerg, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Champions League-kamper har en egen nerve. I et tilnærmet fullsatt Aquarama kunne man nesten ta og føle på den litt engstelige stemningen i minuttene før kampen. I åpningen ble det gjenspeilt i det som foregikk ute på parketten.

Heidi Løke og de andre Vipers-jentene slet mot det tøffe Team Esbjerg-forsvaret. Foto: Terje Refsnes

Henny Reistad gav Vipers 1-0 før Malin Aune dobla ledelsen etter en flott kontring som startet med en redning av Andrea Austmo Pedersen. Etter Aunes scoring våknet Team Esbjerg til liv. Først satt Marit Røsberg Jacobsen ballen i nettet fra sin posisjon på høyrekanten, før Sonja Frey var sikkerheten selv på en 7-meter.

Fra stillingen 2-2 byttet lagene på å score. I de første ti minuttene ble det gjort mange forsvarsfeil i begge ender. Både Vipers og Team Esbjerg kom til forholdsvis enkle muligheter som ble omsatt i mål. For Vipers var det Marta Tomac som viste seg mest frem i åpningen. Hun scorte tre mål selv og satt opp et par mål for lagvenninnene sine.

Lagene fortsatte i samme spor frem til Gjekstad tok en timeout på stillingen 6-6. Timeouten hadde ikke den ønska effekten for noen av trenerne. Ingen av lagene klarte å ta ordentlig tak i kampen, så den fortsatte i samme spor som før Gjekstads timeout. Lagene byttet på å score, og da ett lag tok en knepen ledelse ble den fort hentet inn igjen. På det meste ledet Vipers med to mål, 12-10, men det gikk kun få minutter før Team Esbjerg hadde utliknet.

Til pause sto det 15-16 på lystavla i Aquarama. Mot slutten av omgangen hadde Team Esbjerg klart å lure til seg en ettmålsledelse. Pausepraten fra begge lags trenere gikk nok i hovedsak ut på å tette igjen forsvaret. I starten av den andre omgangen så det ut som om Team Esbjergs trener, Jesper Jensen, hadde knekt koden.

De fløy i angrep, og Sanna Solberg satt omgangens første ball i nettet. Selv om Marta Tomac reduserte til 16-17 var det det danske laget det skulle handle om. Først steg Estavana Polman i været på 10 meter, før Marit Røsberg Jacobsen løp seg fri på streken fra sin kantposisjon.

Ole Gustav Gjekstad hadde dette å si etter kampen:

Vi er skuffa over at vi taper, men i dag tapte vi mot et bedre lag. Vi slet i forsvar, og vi er helt nødt til å bli bedre på den biten om vi skal gå videre i Champions League. Men når det er sagt så har vi slitt etter åpningskampen mange ganger før, og jeg tror fortsatt vi har en god mulighet til å kvalifisere oss for kvartfinalen.

Jeg er helt sikker på at vi kommer til å bli bedre jo flere kamper vi spiller mot god mostand. Nå møter vi Rostov allerede neste helg, og jeg håper vi er mye bedre allerede da.

Da Sanna Solberg i tillegg fikk lov å score fra kant sto det 16-20 på tavla og det så stygt ut for de rosakledte. Etter 12 minutter av omgangen, på stillingen 20-22 tok Ole Gustav Gjekstad timeout. Etter denne klarte Vipers å kjempe seg tilbake i kampen.

Ragnhild Valle Dahl kom inn for vertene, og hun viste frem skuddarmen både fra straffemerket og fra bak i banen. Da Valle Dahl først reduserte til 22-23 før hun serverte Heidi Løke til 23-23 virket det som om taket i Aquarama skulle lette.

Hjemmefansens entusiasme stilnet dog fort. De danske mesterne skrudde opp tempoet og før man visste ord av det var det igjen tre mål som skilte lagene. Da tok Ole Gustav Gjekstad sin siste timeout. Heller ikke den timeouten gav den responsen han ønsket.

Det danske laget fortsatte på samme måte mens Vipers-jentene misbrukte sine muligheter. Derfor ble det aldri spenning i Aquarama igjen, og til slutt måtte Ole Gustav Gjekstads jenter gå av banen med et forsmedelig 31-35 tap.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke