Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Tertnes Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Tertnes Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Seriestarten har vært både som vi håpet og forventet. Kampene mot Sola og Flint Tønsberg var gode gjennomkjøringer for Vipers-jentene, og vi har fått se både målvaktsspill, forsvarspill, og angrepsspill i høy klasse. Nå venter Tertnes i årets første hjemmekamp, og det blir en annerledes utfordring enn i de to første kampene.

Tertnes endte på 4. plass Rema 1000-liga forrige sesong. Bergenslaget er mer eller mindre uendret, men et par endringer har det vært. Ut har Tina Abdula og Benedicte Nesdal gått, mens Josefine Intelhus, som forlot Vipers i sommer, har blitt signert. Det gir god kontinuitet og et samspilt lag. Det blir spennende å se Tertnes i Aquarama til søndag.

Kampen mot Flint Tønsberg viste at det er stor forskjell på topp og antatt bunn i Rema 1000-ligaen. Det unge Vestfoldlaget var mange nummer for små, selv om de i enkeltperioder viste gode takter. Ole Gustav Gjekstad var fornøyd etter kampen i midtuka, men gjentok at det fortsatt er mye å jobbe med i samhandling og med systemene.

Evelina Eriksson har hatt en strålende sesongstart i Vipers-trøya. Foto: Anders Johnson

Evelina Eriksson har tatt Rema 1000-ligaen med storm. Den svenske målvakten har virkelig vist hvorfor Ole Gustav Gjekstad signerte henne før denne sesongen. Vipers.no fikk en prat med målvakten:

Evelina! Hvordan har de første ukene i Vipers vært, og hvordan har det vært å komme i gang med tellende kamper?

Det utrolig gøy at ligaen endelig er i gang og at sesongen 2020/21 har begynt med tellende kamper. Det er kampene man trener for, og det er de som gjør at man legger ned alle treningstimene, så det er herlig at vi er i gang igjen. Oppladningen har vært lang, og jeg tror jeg prater for alle når jeg sier at vi er mer motiverte nå enn noensinne før. Vi ser veldig positivt på sesongen selv om ting er litt annerledes, og vi lover at vi skal gjøre vårt beste i hver eneste kamp. For min egen del gleder jeg meg enormt til å spille kamp i Aquarama!

Du har hatt en veldig høy redningsprosent i de første kampene. Kan du si litt om hvordan det har vært fra ditt ståsted?

De to første kampene var veldig forskjellige forsvarsmessig. Mot Sola hadde vi litt problemer med timingen og vi prøvde ut noen nye konstellasjoner i forsvaret. Mens sist, mot Flint, så hadde vi veldig bra tak på forsvaret. Vi var litt mer offensive og lykkes med det, noe som også gav oss muligheten til å kontre inn noen mål. Jentene foran meg gjorde jobben min enklere, og de skal ha masse skryt for den jobben de lagg ned.

Men også mellom forsvaret og målvakten trengs det timing og samhandling. Det er et helt nytt forsvar foran meg, med nye ideer og nye tankesett, og det tar tid å bli vant til det. Til tross for det synes jeg samarbeidet har fungert bra, og det blir bedre og bedre for hver trening og hver kamp vi gjennomfører.

Har du noen kjennskap fra Tertnes, og hva forventer du fra den kampen?

Jeg kjenner ikke til Tertnes. Jeg har sett Thea Stankiewicz før, men de er et helt nytt lag for meg. Jeg har fått video fra Ole Gustav fra forrige sesong, og jeg så kampen deres mot Oppsal, så jeg føler meg godt forberedt. De har noen gode spillere jeg har studert litt ekstra, men som alltid har vi mest fokus på oss selv og på vårt eget spill. Jeg regner med at det blir en fysisk tøff kamp mot Tertnes, som ikke kommer til å gi seg uten kamp. Fremover håper jeg vi har god uttelling både i etablert angrep og på kontringer. Vi har mange gode spillere i troppen og jeg regner med at vi kan øke tempoet enda et hakk og gi publikum en severdig håndballkamp. Om vi i tillegg får forsvarsspillet til å fungere tror jeg det kommer til å bli en skikkelig bra søndagskveld!

Vi ønsker Evelina og resten av Vipers-jentene lykke til på søndag. Dersom du ikke har fått tak i billetter til kampen kan den sees på direktesport.no med avkast klokken 18.00