Vipers med storseier på hjemmebane – Vipers
Vipers Kristiansand - DHK Banik Most 10.12.2022. Foto: Vipers Kristiansand.

Vipers med storseier på hjemmebane

Vipers vant komfortabelt 21-43 mot DHK Banik Most på bortebane for en uke siden, og det var vel få som trodde at Banik Most skulle kunne yte noe mer motstand i Aquarama. Det at Banik Most har sluppet inn 289 mål på sine sju første gruppespillskamper, et snitt på over 41 må per kamp, kunne jo tale for at det ville blir mange mål på Vipersspillerne i dag.

I følge dagens Fædrelandsvennen (+), skulle Vipers i dag benytte anledningen til å ha med lokale profiler og la hele laget spille, Vipers vil teste lokale profiler – fvn.no. Kathrine Lunde fikk imidlertid hvile i dagens kamp.

Marketa Jerabkova sørget for kampens første mål da hun førte hjemmelaget opp i ledelsen mot klubben hun spilte for i årene 2014-2018. Anført av Jerabkova hadde Vipers full kontroll på starten av dagens kamp. Selv om hjemmelaget hadde kontroll på kampen, var ikke spillet som ble vist fram veldig imponerende.

Etter at hjemmelaget hadde dominert åpningsminuttene av kampen, var det Banik Most som tok over kontrollen og reduserte Vipers ledelse. Etter atten minutter hadde gjestene redusert Vipers sin ledelse til ett mål, 8-7.

Straffe til DHK Banik Most i begynnelsen av den andre omgangen, 10.12.2022. Foto: Vipers Kristiansand.

Det var gjestene som kom best i gang i andre omgang og skårte på to sjumetere før Vipers fikk åpnet sin målkonto for omgangen.

Imidlertid ville Vipers det annerledes, og med en frisk Karine Emilie Dahlum i føringen, var Vipers sin ledelse økt til sju mål da Jamina Roberts satte inn 14-7 etter drøye 23 minutter. I denne perioden markerte også Tuva Ulsaker Høve seg positivt med tre mål på tre forsøk. Hjemmelaget var det førende laget resten av omgangen, og kunne gå til pause med en åttemålsledelse, 18-10.

Uten å hente fram storspillet, økte Vipers sakte men sikkert sin ledelse utover omgangen. Etter 15:04 kunne Tuva Ulsaker Høve sørge for fjortenmålsledelse 30-16 med sitt sjette mål for kvelden.

Det siste kvarteret av kampen hadde Vipers full kontroll, og flere i troppen fikk bra med spilletid. Ved fulltid viste måltavla seier 39-24 til Vipers.

Dagens toppskårere for Vipers ble Tuva Ulsaker Høve og Marketa Jerabkova, som begge endte på sju mål hver. Sofie Börjesen ble kåret til banens beste.

For mer informasjon om kampen, sjekk ut EHFs statestikk fra kampen, Vipers Kristiansand 0:0 DHK Banik Most – Group Phase | EHF Champions League (eurohandball.com), eller Fædrelandsvennens livedekning, Utklas­sings­sifre for Vipers – fvn.no.