Champions League-seier nummer 50! – Vipers
Tidligere Champions League-glede: Vipers - Bietigheim 14.1.2023. Foto: May Elin Aunli.

Champions League-seier nummer 50!

Dagens borteseier 29-36 mot Brest er Vipers Champions League-seier nummer 50, og Vipers er det femtende laget i hoistorien som når 50 seire i turneringen! Med kveldens seier tok Vipers over ledelsen i gruppa, men i morgen kveld kan CSM Bucuresti ta tilbake gruppetabelltoppen.

De to lagene fulgte hverandre tett i kampens første minutter, etter 15:11 var hjemmelaget oppe i en tomålsledelse, 9-7. Større ledelse fikk aldri Brest, og det var Vipers som tok over kontrollen i siste halvdel av omgangen. Selv om det var jevnt dte meste av omgangen, kunne gjestene gå til pause med en tomålsledelse, 15-17.

Andre omgang startet også jevnt, Brest hentet inn gjestenes ledelse og etter 35:39 var stillingen 20-20. Så fulgte en fireminuttersperriode hvor Vipers skårer fem mål på på rappen, så etter 40 minutter var stillingen 20-25.

Resten av kampen hadde Vipers kontrollen, rundt 51 minutter var ledelsen nede i fire mål, 28-32, men nærmere kom ikke vertene og Vipers kunne til slutt gå av banen med sjumålsseier, 29-36.

Markéta Jerábková ble toppskårer for Vipers med åtte mål, tett fulgt av Jamina Roberts med sju.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Vipers jakter gruppeseier. Følg storkampen direkte. – fvn.no, EHF, Vipers finish group phase with crucial win over Brest (eurohandball.com) eller NHF, Vipers seiret i siste mesterliga-kamp | handball.no.