Hvem er Brest Bretagne Handball? – Vipers
Brest Bretagne Handball. Foto: EHF.

Hvem er Brest Bretagne Handball?

Vi er klare for sesongens siste gruppespillkamp og motstanderen er ingen ringere enn finalemotstander fra sesongen 2020/2021, Brest. Vipers er, som alle nå har fått med seg, allerede klare for årets kvartfinaler i Champions League, men har fremdeles mulighet til å vinne gruppa si. Brest på sin side, spiller for en plass i playoffen, så det venter en viktig og tøff bortekamp på lørdag.

Årets sesong er Brest sin sjette sesong i Champions League. Beste resultat oppnådde de i sesongen 2020/2021-sesongen, da de tapte finalen mot Vipers. I fjorårssesongen røk de i kvartfinalen mot Győri Audi ETO KC, som senere tapte finalen mot Vipers.

Brest ledes av trener Pablo Morel, som tok over laget i 2021. Spillertroppen består i hovedsak av franske spillere, men har også plass til spillere fra Norge, Polen, Montenegro, Croatia, Nederland og Sverige. De største profilene er kanskje den franske landslagskeeperen Cléopatre Darleux og hennes landslagsvenninner Caralie Lassource (venstreving), Pauletta Foppa (strek) og Alicia Toublanc (høyreving), norske Helene Fauske (venstreback), polske Minika Kobylinska (høyreback) og de to montenegrinske landslagsspillerne Djurdjina Jaukovic (venstreback) og Itana Grbic (midtback).

Utover finalen i 2020/2021-sesongen, er de to oppgjørene denne sesongen de eneste gangene de to lagene har møttes i forbindelse med Champions League. I det første oppgjøret denne sesongen, vant Vipers 31-24 hjemme i Aquarama. Nå satser vi på at Vipers leverer en god avslutnig på denne sesongens gruppespill i Champions League og så ser vi fram til kvartfinale!

(Kilde: EHF)