Kampen avgjort i førsteomgang – Vipers
Illustrasjon: Vipers Kristiansand.

Kampen avgjort i førsteomgang

Før kveldens kamp tronet våre jenter suverent på toppen av tabellen, med 32 poeng på seksten kamper, mens Aker på sin tiendeplass, hadde ti poeng på seksten kamper. I høstens oppgjør vant Vipers med tolv mål, 26-38, og sannsynligheten for hjemmeseier var stor i dagens kamp.

Katarina Jezic fikk sin Vipersdebut fra start, og kvitterte med tre skåringer i sin første kamp for sitt nye lag. Kampen var jevn i de fire første minuttene av kampen, på stillingen 1-0 og 1-1, men så tok Vipers over og hadde fullkontroll ut omgangen. Etter cirka seksten minutter var ledelsen oppe i sju mål, da Karine Emilie Dahlum satte inn 10-3 fra sjumeteren.

Martine Kårigstad Andersen gjorde comeback etter skadeavbrekk i høstens kamp mot Aker. Foto: Vipers Kristiansand.

Etter 23:05 sørget Silje Katrine Waade for åttemålsledelse, da hun satte inn 16-8 til vertene. Etter 25:15 var ledelsen for føste gang ti mål, da Tuva Ulsaker Høve satte inn 19-9. Etter 29:56 sørget Karine Emilie Dahlum for ellevemålsledelse, da hun fastsatte pauseresultatet til 22-11.

Kampen ble i realiteten avgjort i den første omgangen. Andreomgangen gikk stort sett med til kontrollert stillingskrig, hvor Vipers kontrollerte en ledelse som vekslet mellom ti og elleve mål. Først i omgangens siste fem minutter ble det litt mer futt på Vipers, som ved et par anledninger var oppe i en fjortenmålsledelse. Kampen endte til slutt med tolvmålsseier, 42-30.

Markèta Jerabkova, Mina Hesselberg og Karine Emilie Dahlum ble toppskårere for Vipers med seks mål hver, tett fulgt av Tuva Ulsaker Høve og Anna Vyakhireva med fem hver.

Så langt min hoderegning rekker, leder nå Vipers serien med ni poeng og fem kamper igjen å spille. Så med poeng borte mot Storhamar i neste serierunde 8.3., er Vipers serievinnere sesongen 2022/2023.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), Debu­tant etter målfest: – Det er fantas­tisk å spille med dette laget – fvn.no, eller NHF sin livedekning, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Aker Topphåndball | handball.no.