Vipers klare for semifinale i sluttspillet – Vipers

Vipers klare for semifinale i sluttspillet

Etter at Vipers vant første kvartfinale hjemme i Aquarama på tirsdag, måtte Byåsen vinne dagens kamp for å få en tredje kvartfinalekamp. Hjemmelaget kjempet hardt, men måtte til slutt gi tapt for gjestene i fra Kristiansand, som kunne gå av banen med seier 26-28.

Vipers tok føringen i kampen, men Byåsen kjempet tappert og var á jour på både 9-9 og 10-10 mot slutten av første omgang. Imidlertid klarte Vipers å skåre tre mål i de siste to minuttene av omgangen, uten at Byåsen klarte å skåre, og kunne dermed gå til pause med tremålsledelse, 10-13.

Vipers kontrollerte også kampen i starten av andre omgang, og kunne gå opp i en femmålsledelse, 15-20, da matchuret passerte 40 minutter. Den samme avstanden var det mellom lagene, da Tuva Ulsaker Høve satte inn 21-26 etter 51:39 og Markèta Jerabkova satte inn 22-27 etter 52:25.

De neste fem minuttene av kampen var imidlertid hjemmelaget sine, og etter 57:47 reduserte Mathilde Arnstad til 26-27 fra sjumeteren. Anna Vyakhireva sørget for å fastsette sluttresultatet til26-28 etter 58:31, men det ble likevel en nervepirrende avslutning på kampen.

Markèta Jerabkova ble toppskårer for Vipers med ti mål.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Videre etter drama­tikk: – Mye å jobbe med – fvn.no og livedekningen til Håndballforbundet, Live kamp, Byåsen Håndball Elite – Vipers Kristiansand (Våg Elite) | handball.no.